iPhone nanosta huhutaan taas

Markus Lehtiniitty
13. tammikuuta, 2009 20:28

Applen mahdollisesti tulossa olevasta iPhone nanosta liikkui viime vuoden lopussa paljon erilaisia huhuja. Kun Apple ei kuitenkaan julkistanut iPhone nanoa Macworld-tapahtumassa, huhut rauhoittuivat hetkeksi ja aivan viime aikoina iPhone nanon ympärillä onkin ollut melko hiljaista.
Nyt taiwanilainen, kiinankielinen Economic Daily News -lehti kuitenkin kertoo, että Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) ja United Microelectronics Corporation (UMC) tulevat luultavasti voittamaan iPhone nanoon liittyviä piiritilauksia. Lehden mukaan Applen odotetaan tekevän lopulliset tilauksensa maaliskuussa ja iPhone nanon lanseerauksen odotetaan tapahtuvan aikaisintaan kesäkuussa. Economic Daily Newsin kertomista tiedoista raportoi lyhyesti DigiTimes-uutispalvelu.
Tähän asti iPhone nano -huhut ovat perustuneet lähinnä kahden kotelovalmistajan, XKSN:n ja Vajan, suunnitelmiin. XKSN on jo tuonut iPhone nano -kotelonsa myyntiinkin. Economic Daily Newsin nyt kertomien tietojen sekä kotelovalmistajien toimien lisäksi iPhone nanosta on kuultu vain melko epäluotettavina pidettävien lähteiden kautta. iPhone nanon olemassaolo on siis kaikkea muuta kuin varmaa - mutta lisääntyvien tietojen valossa yhä todennäköisempää.
iPhone nanon odotetaan tämän hetkisten tietojen mukaan olevan ulkonäöltään kuin pienennetty iPhone 3G. Luonnollisesti pienempi koko toisi mukanaan myös pienemmän näytön ja lisäksi iPhone nanosta olisi joidenkin tietojen mukaan tiputettu pois 3G-verkkojen tuki. Hintaa iPhone nanolla olisi merkittävästi nykyistä iPhone 3G:tä vähemmän.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.