Verkkokauppa paljasti Sony Ericsson XPERIA X3:n

Markus Lehtiniitty
21. heinäkuuta, 2009 20:22

Expansys-verkkokauppa on vahingossa paljastanut sivuillaan Sony Ericssonin ensimmäisen Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustetun puhelimen nimen sekä kattavat tekniset tiedot. Aiemmin Rachael-kehitysnimellä tunnettu puhelin tullaan nimeämään Sony Ericsson XPERIA X3:ksi. Kyseessä on patukkamallinen, näppäimistötön kosketusnäyttöpuhelin.
Olemme kertoneet Rachaelista aiemmin 5. heinäkuuta täällä ja 9. heinäkuuta täällä.
XPERIA X3:ssa tulee olemaan Sony Ericssonin vaikuttavasti kustomoima Android-alusta, jonka olemme jo nähneet videollakin aiemmin.
XPERIA X3:n automaattitarkenteinen kamera on tarkkuudeltaan kahdeksan megapikseliä ja sen yhteydestä löytyvät myös LED-kuvausvalo sekä kuvanvakain-, kasvojentunnistus- ja hymylaukaisintoiminnot. Videoita XPERIA X3 nauhoittaa maksimissaan VGA-tarkkuudella (640x480 pikseliä).
XPERIA X3:n kosketusnäyttö on kooltaan neljä tuumaa. Tarkkuudesta on olemassa epäselvyyttä, sillä Expansysin mukaan näytön tarkkuus olisi 800x400 pikseliä, mutta aiemmat tiedot kertoivat 852x480 pikselin tarkkuudesta. X3:n muihin ominaisuuksiin kuuluvat GPS-paikannus, internetselain, sähköposti mediasoitin ja microSD-muistikorttipaikka. Yhteyspuolella XPERIA X3 on myös vahva: neljä GSM-taajuutta, kaksi 3G/WCDMA-taajuutta HSDPA- ja HSUPA-tuilla, stereo-Bluetooth, WLAN sekä 3,5 mm:n standardi kuuloke- ja miniUSB-liitännät.
Expansysin sivuilla ei oteta kantaa puhelimen hintaan tai saatavuusaikatauluun. Sony Ericsson tullee luultavasti julkistamaan XPERIA X3:n samanaikaisesti Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmää käyttävän XPERIA X2:n kanssa. XPERIA X2:stakin vuosi tänään julkisuuteen uusia kuvia, joissa se nähdään XPERIA X1:n rinnalla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.