Tässä on tiedot Dellin tulevasta Android-puhelimesta

Markus Lehtiniitty
14. elokuuta, 2009 12:15

Dellin tulevasta, ensimmäisestä puhelimesta on kohkattu viime aikoina paljon. Nyt siitä on kuitenkin saatu julkisuuteen merkittävästi uutta tietoa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Boy Genius Report -sivusto, joka samalla esitteli myös uusia kuvia puhelimesta. BGR:n lisäksi myös Cloned In China -sivusto esittelee erillisiä kuvia Dellin tulevasta puhelimesta.
Tärkein tietohan puhelimeen on liittyen on sen markkinoilletulon rajoittuminen ainakin toistaiseksi vain Kiinan markkinoille. Teknisesti mikään ei kuitenkaan estä puhelimen saatavuuden laajentumista myös Kiinan ulkopuolelle, sillä kyseessä on tavallinen GSM-puhelin.
Dellin tuleva puhelin perustuu Android-käyttöjärjestelmälle, jota Kiinan markkinoille on vahvasti muokattu Open Mobile Systemin mukaisesti. Puhelimen kehitysnimi on BGR:n tietojen mukaan Benzine ja se on valmis myyntiintuloon. Cloned In China -sivusto puolestaan kertoo, että puhelin olisi tulossa markkinoille Kiinassa 31. elokuuta. Aiemmin puhelimen myyntinimen on spekuloitu olevan Dell Mini 3i.
Puhelimen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat BGR:n tietojen mukaan 3,5 tuuman kosketusnäyttö 360x640 pikselin tarkkuudella, monikosketustuki, kolmen megapikselin kamera automaattitarkennuksella ja kuvausvalolla, videokuvaus, GPS-paikannus, microSD-muistikorttipaikka, tuki Microsoftin Exchangelle, kattava pikaviestintuki, Bluetooth-yhteys sekä neljän GSM-taajuuden ja GPRS- ja EDGE-datayhteyksien tuki.
Älypuhelinten kasvava myynti on houkutellut puhelinmarkkinoille mukaan uusia, aiemmin lähinnä tietokoneiden maailmasta tunnettuja nimiä. Aiemmin muun muassa Acer on saapunut puhelinmarkkinoille ja myös Applekin voidaan laskea tähän samaan sarjaan.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.