Applen iPhonesta paljastui sähköposteihin liittyvä ongelma

Markus Lehtiniitty
19. elokuuta, 2009 13:19

Applen iPhone-käyttöjärjestelmästä on paljastunut sähköposteihin liittyvä ongelma: Spotlight-hakutoiminto löytää myös iPhonesta jo poistettuja sähköpostiviestejä. Toistaiseksi ei siis ole mahdollista poistaa sähköposteja täysin laitteesta, mikä luo merkittävän turvallisuusongelman.
Joidenkin tietojen mukaan ongelma koskee sekä POP- että IMAP-sähköpostitilejä, kun taas toisten tietojen mukaan IMAP-tilit eivät ole alttiita ongelmalle. Poistettujen viestien avaaminen ei välttämättä myöskään onnistu aina ensimmäisellä kerralla vaan voi vaatia useamman yrityksen.
iPhone-käyttäjät voivat testata ongelmaa helposti: ensin tulee poistaa jokin sähköpostiviesti (myös Mailin poistettujen viestien Trash-kansiosta) ja tämän jälkeen kokeilla hakea viestiä viestin otsikolla puhelimen hakutoiminnolla. Yleensä koko viesti on tätä kautta yhä luettavissa.
Tietojen mukaan Apple on tietoinen ongelmasta ja aikoo korjata vian tulevassa iPhone OS 3.1 -ohjelmistoversiossa - tosin varmuutta tästä ei toistaiseksi ole sillä Apple ei ole virallisesti kommentoinut asiaa. Itse ongelman luova Spotlight-hakutoiminto on uusi ominaisuus iPhone 3.0 -käyttöjärjestelmässä, joten sähköpostiongelma ei koske vanhempia iPhone-ohjelmistoversioita.
Ongelmasta kertoi ensimmäisenä Cult of Mac -sivusto. Asiasta sivustolle kertonut Matt Janssen on myös ladannut YouTube-palveluun alta löytyvän videon, jolla ongelmaa esitellään:

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.