Philipsin Androidilla varustettua V900-puhelinta esiteltiin

Markus Lehtiniitty
19. elokuuta, 2009 14:05

Myös Philipsiltä on tulossa Googlen Android-käyttöjärjestelmään perustuvia puhelimia - ainakin Kiinaan. Philipsin Kiinaan suunnatun uutuusmallin mallinimi on V900.
Pari päivää sitten kerroimme Dellin ensimmäisestä puhelimesta, jonka nimi on Mini 3i. Kyseessä on Philipsin V900:n tavoin Kiinan markkinoillelle China Mobilelle suunnattu malli. Molemmat käyttävät vahvasti muokattua Android-alustan versiota, joka tunnetaan nimellä Open Mobile System (OMS).
V900:n ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa 3,2 megapikselin kamera, 3,5 mm:n standardi kuulokeliitäntä ja 1450 milliampeeritunnin akku. Lisäksi siitä löytyy WAPI-yhteys, joka on kiinalainen vastine täällä päin tutummalle WLAN:ille. V900:sta on kertonut muun muassa kiinalainen 163.com-sivusto, jonka artikkelista löytyy myös lisää kuvia puhelimesta.
Philipsin ja Dellin ohella OMS-puhelimia odotetaan aluksi Lenovolta ja Dopodilta, joka on HTC:n tytäryhtiö. China Mobilen OMS-alusta eroaa Androidista muun muassa käyttöliittymältään sekä kiinalaisen 3G-standardin, TD-SCDMA:n, tuella. Lisäksi mukana on China Mobilen oma ohjelmistokauppa, nimeltään yksinkertaisesti Mobile Market. Ensimmäisten OMS-puhelinten odotetaan saapuvan Kiinassa kauppoihin ensi kuun aikana.
Philips V900 on yhtiön ensimmäinen älypuhelin. Aiemmin yhtiö on ollut tunnettu lähinnä Xenium-puhelimistaan ja siitä, että useimmat yhtiön puhelimista tarjoavat todella pitkät valmisajat. Olemme aiemmin kertoneet muun muassa Xenium X830:sta, joka tarjoaa 1,5 kuukauden valmiusajan sekä Xenium X600:sta, jonka valmiusaika yltää jopa kahteen kuukauteen.
V900:n ohella Philipsiltä odotetaan Kiinan markkinoille myös V808-nimistä Android-puhelinta, josta olemme kertoneet aiemmin. Läntisen Euroopan markkinoilla Philipsin uutuuksia tuskin tullaan näkemään, koska yhtiö keskittyy nykyisin lähinnä Aasian ja Venäjän markkinoille.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.