Tässä on Philipsin ensimmäinen Google Android -puhelin

6
Markus Lehtiniitty

Tässä on Philipsin ensimmäinen Google Android -puhelin
Googlen avoin ja valmistajille lisenssimaksuton Android-käyttöjärjestelmä on houkutellut suurimpien valmistajien ohella myös monet pienemmät puhelinvalmistajat mukaansa. Myös Philipsiltä on tulossa Androidilla varustettuja puhelimia, ja tässä jutussa esiintyy niistä tiettävästi ensimmäinen.

Tulevasta Philipsin ensimmäisestä Android-puhelimesta ei vielä toistaiseksi ole paljoakaan tietoa näiden kuvien lisäksi. Puhelimen mallinimi tulee kuitenkin luultavasti olemaan V808 ja mitä luultavimmin se tulee lisäksi kuulumaan Philipsin Xenium-mallisarjan alle.

V808:n kosketusnäyttö olisi kooltaan 3,2 tuumaa sekä tarkkuudeltaan HVGA (320x480 pikseliä) ja lisäksi puhelimen ominaisuuksiin kuuluisi 3,2 megapikselin kamera videokuvauksen kera.

Julkistuksen, myyntiintulon tai hinnan osalta V808:sta ei ole vielä mitään tietoja. Viime aikoina Philipsin puhelinten saatavuus on rajoittunut lähinnä Aasian ja Venäjän markkinoille.

On myös mielenkiintoista nähdä, millaiset toiminta-ajat Philipsin Android-uutuus tarjoaa. Philipsin viimeaikaiset puhelimet ovat parhaiten tunnettuja lähes uskomattoman pitkistä valmiusajoistaan - esimerkiksi vajaat pari viikkoa sitten kerroimme Xenium X830:sta, jonka valmiusajaksi Philips ilmoittaa 1,5 kuukautta.







Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Xiaomi 12T – hinta laskenut -37%

Xiaomi 12T
406 € Proshop
406 € CDON
438 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 648 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Samsung Galaxy A23 5G – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy A23 5G
129 € DNA
149 € Power
169 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Kommentit (6)

Anonyymi käyttäjä
Trampas (vahvistamaton)

2

Tuo kosketusnäyttömuoti on pysäyttänyt puhelimien muotoilun täysin. Tuollaisia neliskanttisia laatikoita ne on nyt kaikki. Tavallisissa malleissa on sentään muotoilijakin päässyt hieman käyttämään vuosien koulutustaan. Miksiköhän muuten yksikään valmistaja ei uskalla jättää fyysisiä nappuloita etupuolelta kokonaan, jotta tuo näyttö voisi täyttää koko pinnan...?
Kosketusnäyttö voipi olla hyvä lisä, mutta se ei mielestäni saa olla ainoa mahdollisuus syöttää tekstiä kapulaan.. Mutta tämähän on vain minun mielipiteeni..

Itse aikani rimpuilin mokoman keksinnön kanssa, mutta kyllästyin hyvinkin pian ja siirryin kotimaassa valmistettuun kapulaan ja vanhoihin kunnon näppylöihin, tosin ne on mallia qwerty..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Joo (vahvistamaton)

5

@2

Joo muotoilu on tosiaan pysähtynyt...

Jos se lasi peittäisi koko etupuolen niin radioiden herkkyys kärsisi liikaa (niitä voi jopa olla 3-5 puhelimessa)joten tarvitaan noi reunat. Jo nyt eräissä puhelimissa jopa puhelut katkeilevat tuosta syystä...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.