Nokian Alvin-kehitysnimellisestä puhelimesta tietoja julkisuuteen

Markus Lehtiniitty
1. syyskuuta, 2009 11:23

Nokian aiemmin tuntematon, Alvin-kehitysnimellä ja RM-559-tyyppikoodilla nyt toistaiseksi tunnettu puhelin on käynyt Yhdysvaltain telehallintovirasto FCC:n testattavana. Toistaiseksi tiedot puhelimesta ovat melko niukkoja.
Alvinista tai RM-559:stä ei ole ennen tätä kuultu mitään. Toistaiseksi sen tiedetään sisältävän tuen neljälle GSM-taajuudelle, kolmelle 3G-taajuudelle (WCDMA 900/1900/2100 MHz), Bluetooth- ja WLAN-yhteydet sekä 32 gigatavua sisäistä tallennusmuistia. Alvinissa käytetään lisäksi BL-5J-akkua, jonka kapasiteetti on 1320 milliampeerituntia. Mitä luultavimmin Alvinissa tullaan käyttämään Symbian S60 -käyttöjärjestelmää - Maemo-laite se ei missään nimessä ole ja 32 gigatavun muistia tuskin Series 40 -puhelimessa ainakaan vielä nähdään.
Vasemmalla olevan kaaviokuvan lisäksi Alvinin ulkomuodosta ei ole mitään tietoa. Toistaiseksi ei siis myöskään ole tietoa siitä, tuleeko Alvin olemaan esimerkiksi kosketusnäytöllä varustettu vai onko kyseessä perinteisellä puhelinnäppäimistöllä varustettu malli.
32 gigatavun tallennusmuisti antaisi olettaa, että kyseessä ei ole aivan edullisimman hintaluokan laite. Toistaiseksi 32 gigatavua muistia löytyy vain N97:stä ja N900:sta, jotka edustavat Nokian malliston tämän hetken huippua
Arvailujen mukaan kyseessä on uusi kosketusnäyttöpuhelin ja julkistus voisi tapahtua jo huomenna Nokia World 09 -tapahtumassa. Nämä ovat kuitenkin toistaiseksi pelkkiä veikkauksia, mutta huomenna olemme varmasti viisaampia tämänkin osalta.
Alvinin/RM-559:n ohella FCC:n testeissä ovat viime aikoina käyneet myös 3710a, joka tulee olemaan jenkkiversio 3710 foldista, sekä RM-511-tyyppikoodilla toistaiseksi tunnettu simpukkapuhelin. RM-511 saattaa jäädä ainoastaan Pohjois-Amerikan markkinoille tarkoitetuksi malliksi.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.