Videolla: Bounce Evolution esittelee Nokia N900:n grafiikkakyvyt

Markus Lehtiniitty
22. lokakuuta, 2009 20:35

Nokian tuleva N900 tulee olemaan Nokian toistaiseksi tehokkain mobiililaite. Vääntöä tarjoaa Texas Instrumentsin OMAP3430-alusta, johon sisältyvät ARM Cortex-A8 -suoritin 600 megahertsin kellotaajudella sekä PowerVR SGX530 -näytönohjain. N900:sta löytyy tuki näin ollen OpenGL ES 2.0:lle.
N900:n graafista tehokkutta Nokia esittelee muun muassa Bounce Evolution -"pelillä". Kyseessä ei ainakaan toistaiseksi ole varsinainen peli, vaan ennemminkin teknologiademo juuri N900:n kykyjen esittelyyn. Pelin on kehittänyt suomalainen Rovio Mobile.
Eilisen N900 meetup -tapahtuman (jossa pääsimme myös testaamaan N900:aa) kunniaksi päivän videomme on Rovio Mobilen virallinen Bounce Evolutionin esittelyvideo. Itse pääsin eilen ensimmäistä kertaa kokeilemaan Bounce Evolutionia ja grafiikat olivat kyllä mobiililaitteelle melko vakuuttavat, ainakin jos sitä vertaa tuoreiden Symbian-puhelinten heikkoon graafiseen esityskykyyn. Vihdoin Nokia on tälläkin saralla kilpailussa mukana.
Bouncehan on tuttu peli jo legendaarisen Nokia 9210 Communicatorin ajalta, jonka jälkeen se on nähty eri versioina niin Series 40:een kuin myös S60:een perustuvissa puhelimissa. Vanhana Bounce-fanina on hienoa nähdä idean saavan jatkoa nyt myös Maemon päällä, vaikkakin aivan erilaisena kuin alun perin. Bounce Evolution ei tule vakiona N900:n mukana, vaan se täytyy ladata erikseen.

Tsekkaa kaikki Videolla-juttumme!

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.