Tätä on odotettu: Nokia N900:n toimitukset alkaneet

Markus Lehtiniitty
10. marraskuuta, 2009 11:04

Nokia on aloittanut kiivaasti odotetun N900:n toimitukset tänään. Asiasta on kertonut uutistoimisto Reuters Nokian toimitusjohtajan Olli-Pekka Kallasvuon kerrottua asiasta puheessaan Nokian tapahtumassa.
Alun perin N900:n toimitusten piti alkaa jo lokakuun aikana. N900-laitteiden saapumisessa ensimmäisille loppuasiakkaille asti menee vielä luultavasti noin 1-2 viikkoa. Nokia näyttäisi siis pysyvän toistaiseksi tuoreimmassa saatavuusaikataulussaan myös Suomen osalta, eli N900:n pitäisi olla ensimmäisten käyttäjien käsissä joko marraskuun lopussa tai joulukuun alussa.
Nokia on aiemmin maininnut N900:n myöhästymisen syyksi kehitystyön, jota haluttiin vielä tehdä ennen lanseerausta Maemo Summitiin osallistuneiden testikäyttäjien antaman palautteen perusteella. Alun perin N900 julkistettiin jo elokuun lopulla ja sitä esiteltiin syyskuun alussa Nokia World 09 -tapahtumassa.
Aiempien lupausten mukaan Suomessa ensimmäiset N900-laitteet toimittaisi Nokian oma verkkokauppa, Nokia Online Kauppa.
N900:n merkittävin asia on sen Maemo-käyttöjärjestelmä, joka ennakkoarvioiden mukaan tarjoaa aivan eri tasolla olevan käyttökokemuksen Nokian aiempiin Symbianiin perustuneisiin kosketuspuhelimiin verrattuna. N900 on myös varustettu hyvillä ja kattavilla ominaisuuksilla: 3,5 tuuman resistiivinen kosketusnäyttö 480x800 pikselin tarkkuudella, esiin liukuva QWERTY-täysnäppäimistö, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera kaksois-LED-kuvausvalolla, Mozillan tekniikkaan perustuva ja täyden Flash-tuen sisältävä verkkoselain, 32 gigatavua sisäistä tallennusmuistia ja microSD-muistikorttipaikka, 3G-, HSPA-, WLAN- ja Bluetooth-yhteydet sekä 600 megahertsin ARM Cortex-A8 -prosessori ja PowerVR SGX530 -grafiikkapiiri.
Odotamme N900:aa innolla myös Puhelinvertailu.comin testattavaksi - jo aiemmin olemme julkaisseet laitteesta lyhyen kokeilun jälkeiset ensikokemuksemme.
PÄIVITYS: Nokia Online Kauppa on vahvistanut toimittavansa ennakkotilatut N900:t viikolla 48, eli 23.-27. marraskuuta.
PÄIVITYS 2: Myös Nokian oma Nokia Conversations -blogi on käsitellyt N900:n toimitusten alkamista
PÄIVITYS 3: Nokian Maemo-pomo Ari Jaaksi on kommentoinut toimitusten aloittamista omassa henkilökohtaisessa blogissaan
PÄIVITYS 4: Nyt Nokia on kertonut asiasta myös virallisella lehdistötiedotteella

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.