Täältä saat Nokia N900:n edullisimmin

Markus Lehtiniitty
12. marraskuuta, 2009 20:20

Nokian odotettu, ensimmäinen myös puhelinominaisuuksilla varustettu Maemo-käyttöjärjestelmän laite, N900, on saapumassa markkinoille hyvin pian. Nokia on jo laitteen toimitukset aloittanut, ja laitteen enakkotilanneille ja kauppojen hyllyille N900:n pitäisi Suomessa ehtiä alkaen viikosta 48, eli 23.-27. marraskuuta.
Nyt onkin sopiva hetki tarkistella N900:n markkinatilannetta, eli mistä sen saa edullisimmin. Tätä on hyvä tutkailla useammankin eri hintavertailupalvelun kautta - N900:sta hintatietoja tarjoaa niin AfterDawnin oma palvelu, kuin myös Hintaseuranta.fi, Vertaa.fi sekä Vertailu.info.
Yhteenvetona kaikista palveluista N900:aa edullisimmin tarjoaa IDEsan-verkkokauppa, jonka hinta on 539 euroa sekä edullisimmillaan kahdeksan euron postikulut. IDEsanin hinta on jopa selkeästi edullisin, sillä lähimmät kilpakumppanit tarjoavat N900:aa noin kympin kalliimmalla.
Ensimmäiset N900:t Suomessa tulee aiemman ilmoituksen mukaan toimittamaan Nokian oma verkkokauppa, Nokia Online Kauppa, joka on hinnoitellut N900:n 599 euroon. Laitteen saamisella muutamaa päivää aiemmin on siis melko kova lisähinta.
Operaattoreista niin DNA, Saunalahti kuin myös Sonera tarjoavat N900:aa valikoimissaan. Koko kolmikon hinnoittelu vaikuttaisi olevan hyvin lähellä toisiaan kuukausihinnoissa, mutta kahden vuoden sopimuskauden aikana euronkin ero kuukausihinnassa luonnollisestikin 24-kertaistuu. Sonera tarjoaakin jopa hieman yllättäen itse N900:aa kolmikosta selvästi edullisimmin.

Soneran hinta N900:lle on 24 kuukauden sopimuksella 22 euroa kuukaudessa
, Saunalahdella 23 euroa kuukaudessa ja DNA:lla 23 euroa kuukaudessa. Laitteelle kertyy siis Soneralta tilatessa hintaa 528 euroa ja Saunalahdelta sekä DNA:lta 552 euroa. Sonera ja DNA eivät kuitenkaan tarjoa puhelimen kylkeen kuukausimaksutonta liittymää, joten tämä huomioon otettuna Saunalahti nousee edullisimmaksi. Erilaiset pakettiliittymät ja niihin liittyvät tarjoukset muuttavat kuitenkin tilannetta merkittävästi, ja jokaisen kannattaakin tehdä omat henkilökohtaiset vertailunsa eri operaattorien kustannuksista.
Operaattoreista DNA kertoo aloittavansa N900-toimitukset viikolla 48, Saunalahti joulukuun 2009 alussa ja Sonera puolestaan viikolla 50. Mitä luultavimmin toimitukset alkavat kuitenkin kaikilta kolmelta operaattorilta jotakuinkin samanaikaisesti.
---
N900 on myös vihdoin saapumassa Puhelinvertailu.comin testattavaksi. Laitteen pitäisi lähteä matkalle kohti toimipaikkaamme huomenna, joten joko maanantaina - tai luultavammin vasta tiistaina - saamme sen käsiimme. Tulemme julkaisemaan N900:sta tämän jälkeen useita artikkeleja, huipennuksena totuttuun tyyliin erittäin kattavan Testissä-artikkelin. Jo aiemmin olemme julkaisseet laitteesta lyhyeen kokeiluun perustuneet, aivan ensimmäiset kokemuksemme.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.