Google osti Gizmo5-internetpuheluyhtiön

Markus Lehtiniitty
14. marraskuuta, 2009 17:25

Google on ilmoittanut ostaneensa internetpuheluratkaisuja tietokoneille ja puhelimille kehittävän Gizmo5-yhtiön. Huhuja kaupasta on liikkunut jo jonkin aikaa. Google kertoi nyt kaupasta Google Voice Blogin välityksellä.
Gizmo5-kaupalla Google tulee täydentämään aiempaa Google Voice -palveluaan - Gizmo5:n työntekijät siirtyvät jatkossa osaksi Google Voice -yksikköä. Itse Gizmo5:een ei enää hyväksytä uusia käyttäjiä, mutta vanhat käyttäjät voivat jatkaa palvelun käyttöä. Juuri muita tietoja ei Google itse ole kauppaan liittyen antanut. Myöskään esimerkiksi kauppahintaa ei ole paljastettu.
Google Voice on Yhdysvalloissa saatavilla oleva verkkoperustainen puhelujensiirtopalvelu, joka mahdollistaa yhden Google-puhelinnumeron käytön ja sen kautta puhelujen ohjaamiseen esimerkiksi kännykkään tai lankapuhelimeen. Gizmo5 tuo Googlen palveluihin lisänä Skypen tapaiset internetpuhelut.
Arvioiden mukaan Gizmo5:n toiminnot tullaan integroimaan Google Voicen ja Google Talk -sovelluksen yhteyteen. Näin Googlesta tulisi varteenotettava peluri myös varsinaisten internetpuhelujen saralla.
Google on rakentanut internetpuhelujen kokonaisuuttaan pikku hiljaa yritysostoin. Nykyisen Google Voice -sovelluksen perusta löytyy Googlen vuonna 2007 ostamasta GrandCentral-nimisestä yhtiöstä.
Google panostaa mobiiliin tietenkin myös oman Android-käyttöjärjestelmänsä kautta. Jatkossa Google Voicesta kasvanee merkittämpi osa myös Androidia. Google on yrittänyt tuoda Google Voicen myös Applen iPhonelle, mutta Apple ei ole sitä hyväksynyt App Store -sovelluskauppaansa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.