Applen ja Nokian patenttisota jatkui Applen valituksella

Kaarlo Räihä
16. tammikuuta, 2010 22:23

Nokian ja Applen välinen taistelu matkapuhelimiin liittyvistä patenteista on jälleen jatkunut, kun Apple jätti eilen Yhdysvalloissa Nokiasta valituksen kansainvälisen kaupan komissiolle eli ITC:lle (International Trade Commission).
Applen valituksen mukaan Nokian tuotteet hyödyntävät yrityksen patentteja luvatta, jonka perusteella Apple haluaa ITC:n kieltävän Nokian tuotteiden myymisen Yhdysvalloissa.
Applen toimet eivät ole suuri yllätys, sillä Nokia teki Applesta vastaavan valituksen joulukuussa, ja samankaltaista kamppailua on luvassa jatkossakin, jos vanhat ennusmerkit pitävät paikkaansa.
Nokia kertoi aiemmin tänään, että yritys aikoo puolustaa toimintaansa kovin ottein. Nokian mukaan Apple on käyttänyt sen kehittämiä innovaatioita luvatta ensimmäisestä iPhonesta alkaen.
Nokian ja Applen jo pitkään jatkunut patenttikiista tuli julkisuuteen, kun Nokia haastoi Applen oikeuteen 10 patentin rikkomisesta lokakuun lopulla. Apple vastasi puolestaan haastamalla Nokian Applen 13 patentin rikkomisesta hieman ennen joulukuun puoliväliä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.