Nokia N9 -esityksen anti laimeaa – missä markkinat sekoittava julkaisu?

Manu Pitkänen
21. kesäkuuta, 2011 6:11

Nokia on aikaisin tänä aamuna esitellyt Singaporen Nokia Connection 2011 -tapahtumassa uutta N9-lippulaivaansa. Lankku-koodinimellä kulkenut Harmattan-pohjainen puhelin on sama, jonka pressikuvat ja osa teknisistä tiedoista vuotivat eilen illalla verkkoon.
Ahtisaari demosi kosketuseleiden jälkeen Nokia N9:llä sitä kuinka nopeasti N9:n sisältämä NFC-teknologia yhdistää puhelimen muihin laitteisiin puhelin voidaan liittää kuulokkeisiin ja kaiutinjärjestelmiin.
Valitettavasti juuri mitään muuta puhelimesta ei kerrottu, polykarbonaattikuoren ja kaarevan näytön lisäksi. Tietoja luvattiin lähempänä julkaisua.
Engadgetin eilen illalla julkaisemien tietojen mukaan N9:n ison kapasitiivisen kosketusnäytön resoluutio on ennakko-odotuksia suurempi, 960x540 (qHD). Ahtisaaren demon perusteella N9 ei saanut kaverikseen kaivattua Haptikos-teknologiaa, joten kosketuspinta tuntuu tutun kliinisenä N9:ssäkin. Tämä on sääli, sillä juuri Haptikoksen kaltainen tekniikka olisi ollut Nokian tarvitsema jymypaukku. Kameraksi on valikoitunut Engadgetin mukaan kahdeksan megapikselin AF-kamera (ei aiemmista nokialaisista tuttua EDoFia).
Päivitys. Nokia N9:n oikeat spesifikaatiot löytyy täältä. Engadget oli arvioinut resoluution liian suureksi.
Aiemmat N9-uutisemme:


Lue myös nämä
Tägit
Nokia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.