Nokian viralliset speksit julki - MeeGo 1.2 Harmattan, AMOLED ja kaareva Gorilla Glass

Manu Pitkänen
21. kesäkuuta, 2011 7:27

Verkkoon on ilmestynyt Nokia N9:n viralliset tekniset tiedot esittelevä lehtinen. Alla ne on kerrottu pähkinänkuoressa.
Puhelimesta löytyy 3,9 tuuman AMOLED-näyttö, jonka resoluutioksi ilmoitetaan 854x480. Resoluutio on siis alhaisempi mitä Engadget väitti eilen. N9:n kaareva näyttöpinta on valmistettu Gorilla Glassista, joten oman MeeGo 1.2 Harmattan -puhelimensa naarmuuntumisesta ei tarvitse huolehtia.
Keskusmuistia puhelimesta löytyy gigatavun verran ja sisäistä muistia on sisällytetty 16 tai 64 gigatavun verran. Puhelimen polykarbonaatti-kiduksissa on gigahertsin kellotaajuudella toimiva yksiytiminen OMAP3630 -suoritin. Lepotilassa N9:n 1450 milliampeeritunnin akku kestää 380 tuntia (puheaika: 11 tuntia, musiikkitoisto: 50 tuntia).
Kameraan on Nokialle tuttuun tapaan panostettu erityisen paljon, sillä N9:stä löytyy Engadgetin tietojen mukaisesti kahdeksan megapikselin AF-tuellinen kamera. Carl Zeiss -optiikalla varustetulla 16:9-laajakulmakameralla on mahdollista kuvata 720p:n tarkkuuksista videota (30 fps).
Bluetooth- ja NFC-yhteyksien lisäksi Nokian uuteen lippulaivaan on sisällytetty Wi-Fi- ja 3G-tuet, microUSB-portti sekä 3,5 mm:n kuulokeliitäntä. HDMI:stä ei esitteestä mainita sanallakaan.
Aiemmat N9-uutisemme:


Lue myös nämä
Tägit
Nokia MeeGo Nokia N9
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.