HTC tuskin kehittää omaa käyttöjärjestelmää

Manu Pitkänen
22. elokuuta, 2011 19:09

HTC:n toimitusjohtaja Peter Chou kertoi Wall Street Journal -lehden haastattelussa, että yhtiö aikoo pysyä uskollisena Androidille Googlen Motorola-kaupan jälkeenkin. Samalla Choun voidaan katsoa kieltäneen, ainakin epäsuorasti, huhut HTC:n omasta käyttöjärjestelmästä.
"Googorolan" jälkeen monia on puhututtanut mitä nykyiset Android-valmistajat aikovat tehdä. Kaupan myötä Googlen on povattu priorisoivan Motorolaa muiden partnereiden kustannuksella. Virallisesti kaikki valmistajat ovat tukeneet kauppaa, mutta kulisseissa ainakin Samsungilla nousi hätä käteen.
HTC:n huhuttiin aloittavan oman käyttöjärjestelmän kehittämisen sen jälkeen kun yhtiö aloitti tuhannen hengen rekrytoinnin tutkimus- ja kehitystyöhön. Chou kertoi kuitenkin olevansa varma, että HTC pystyy luomaan lisäarvoa puhelimilleen Androidillakin.
Lisäksi hän vakuutti, että Google osti Motorolan vain ja ainoastaan patenttien vuoksi. Tällä tavalla hakukonejätti suojelee HTC:tä ja sen kanssa samassa veneessä seilaavia kilpailevien yritysten uhkailuilta. Choun mukaan mobiilibisneksessä on kyse ekosysteemistä, ei käyttöjärjestelmästä.

Lue myös nämä
Tägit
Android HTC Google
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.