Microsoft haastettiin oikeuteen paikkatietojen kyttäämisen vuoksi

Manu Pitkänen
3. syyskuuta, 2011 15:25

Michiganissa asuva Rebecca Cousineau on haastanut Microsoftin oikeuteen. Hänen mukaansa yhtiön kehittämä Windows Phone 7 -mobiilikäyttöjärjestelmä kerää puhelimien sijaintitietoja vaikka siihen ei annettaisi lupaa.
Cousineaun mukaan Microsoft kerää tietoja kamerasovelluksen avulla ja käyttää niitä mainosten mahdollisimman tehokkaaseen kohdentamiseen. Cousineau syyttää Microsoftia useiden viestintä- ja yksityisyydensuojalakien rikkomisesta. Hän hakee haasteelleen ryhmäkanteen statusta.
Kun käyttäjä avaa Windows Phone 7:n kamerasovelluksen ensimmäistä kertaa, häneltä kysytään lupaa tietojen keräämiseen. Vastaa kysymykseen miten tahansa, niin Microsoft aloittaa käyttäjän sijainnin seuraamisen. Vahvistaakseen väitettään Cousineau viittaa Samy Kamkarin havaintoon, jonka mukaan Windows Phone 7 aloittaa tietojen lähettämisen jopa ennen kuin kysymykseen on vastattu (testattu Samsungin Omnia 7:llä).
Samassa haasteessa Microsoftia syytetään kongressin harhauttamisesta. Aiemmin yhtiö vakuutti Yhdysvaltain kongressille, ettei se kerää Windows Phone 7 -puhelinten käyttäjien tietoja ilman heidän lupaa. Myös Apple ja Google ovat jäänet kiinni vastaavasta paikkatietojen keräämisestä.
Microsoft ei ole suostunut kommentoimaan haastetta.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.