Samsung: Bada tulee haastamaan Androidin

Manu Pitkänen
4. syyskuuta, 2011 10:18

Korealainen mobiililaitevalmistaja Samsung kertoi Berliinin IFA-messuilla, ettei sillä ole minkäänlaista mielenkiintoa HP:n omistamaa webOS-käyttöjärjestelmää kohtaan. Yhtiö ei aio lisensoida tai ostaa sitä itselleen.
Yhtiöllä on sen sijaan kova luottamus talon sisällä rakennettua Bada-käyttöjärjestelmää kohtaan, minkä se uskoo kilpailevan vielä joku päivä Applen iOS:ää ja Googlen Androidia vastaan. Samsung käyttää älypuhelimissaan sekä Androidia että Badaa. Korealaisvalmistajan virallisessa kannanotossa paheksutaan vallalla olevaa trendiä, jossa mobiililaitteiden käyttöjärjestelmät ostetaan ulkoa eivätkä valmistajat kehitä itse mitään omaa.
Samsung myös terävöitti, että se tekee tällä hetkellä hartiavoimin töitä saadakseen Bada-ohjelmiston kehityksen aiempaa kovempaan liitoon. Puhemies Nam Ki Yungin mukaan ulkopuoliset eivät ehkä ymmärrä miten paljon Badaan tällä hetkellä panostetaan.
Tieto Bada-käyttöjärjestelmän kehityksen priorisoinnista tulee pian sen jälkeen kun Google ilmoitti ostavansa Android-älypuhelimia valmistavan Motorolan ja Samsung piti sen vuoksi hätäkokouksen, jossa puntaroitiin tilannetta yhtiön kannalta. Samsungin sisällä on ajateltu, että se on liian riippuvainen Androidista, jonka kehitykseen se ei voi itse vaikuttaa.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Bada Bada 2.0
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.