Lehti: Samsung mukaan MeeGon kehitykseen LiMon kautta

Manu Pitkänen
27. syyskuuta, 2011 11:26

Saksalainen talousjulkaisu Financial Times Deutschland kertoo tuoreessa uutisessaan, että Intel aikoo sulauttaa kehittämänsä MeeGo-alustan LiMo-jakelun kanssa. LiMo on Linuxiin perustuva ja älypuhelimille tarkoitettu mobiilikäyttöjärjestelmä, jonka taustalla ovat muiden muassa Samsung, ZTE, Huawei ja Panasonic.
MeeGon kehitys alkoi vuoden 2010 helmikuussa, jolloin Intel ja Nokia ilmoittivat yhteistyöstään. Nokia kuitenkin irtaantui projektista tämän vuoden helmikuussa ja laittoi hynttyyt yhteen Microsoftin kanssa. Intelin on kerrottu sittemmin etsivän uutta yhteistyökumppania ja laittavan projektin jopa väliaikaisesti jäihin.
Intel ei ole kommentoinut lehden tietoja.
Ajatus MeeGon ja LiMon yhdistymisestä on mielenkiintoinen, eikä vähiten siitä syystä, että LiMon taustalla vaikuttaa Nokian kilpailija Samsung. Samsungin on sanottu etsivän itselleen uutta ohjelmistoalustaa sen jälkeen kun Google osti Motorolan. Korealaisvalmistaja on kuitenkin kertonut panostavansa sen omaan Bada-ohjelmistoon täysillä, eikä sillä olisi näin ollen mitään syytä ottaa käyttöön MeeGoa.
Aiemmin tässä kuussa markkinoilla liikkui huhuja, joiden mukaan Samsung harkitsisi MeeGon ostamista.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Intel MeeGo
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.