Nokia tiputtaa Symbian-nimen, päivitys useille älypuhelimille helmikuussa

Matti Robinson
21. joulukuuta, 2011 15:41

Nokia on kertonut tänään Conversations-bloginsa välityksellä uutisia liittyen Symbian-puhelimille tulevaan Belle-päivitykseen. Muun muassa Nokia 701:llä jo oleva käyttöjärjestelmäversio löytää helmikuussa tiensä myös vanhemmille älypuhelimille.
Viime elokuussa julkistettujen kolmen Belle-puhelimen (Nokia 603, Nokia 700 ja Nokia 701) lisäksi pian myös seitsemän vanhempaa mallia saavat uudistetun käyttöjärjestelmän. Belle-päivitys saapuu helmikuusta alkaen seuraaville Symbian-laitteille: Nokia N8, Nokia E7, Nokia E6, Nokia X7, Nokia C6-01, Nokia C7 ja Nokia Oro. Malleista Nokia N8, Nokia C7 ja Nokia C6-01 lähtevät tästä lähtien tehtaalta Bellellä varustettuna.
Mikä merkittävää, päivitystä ei kutsutakaan enään Symbian Belleksi. Nokia onkin päättänyt tiputtaa Symbian-liitteen pois ja käyttää päivityksestä nimeä Nokia Belle. Myös tulevat päivitykset sekä aiempi Anna ovat tästä lähtien varustettu Nokia-etuliitteellä Symbianin sijasta.
Päivitys tuo puhelimiin Annan tarjoamien kolmen kotinäytön sijasta kuusi kotinäyttöä, paremmat widget-ominaisuudet sekä parannuksia tilapalkkiin ja yleiseen käytettävyyteen.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Symbian Nokia N8 Nokia E7 Symbian Anna Symbian Belle
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.