Sony julkaisi uuden huippu-Androidinsa ilman Ericsson-nimeä

Teemu Laitila
10. tammikuuta, 2012 12:38

Sony on paljastanut CES-messuilla uuden Sony Xperia S -mallin, joka on kiertänyt huhumyllyssä aiemmin Nozomi-nimellä. Huippuominaisuuksilla varustettu puhelin tulee markkinoille vielä kuluvan vuosineljänneksen aikana.
Xperia S on Sonyn ja Ericssonin eron jälkeen ensimmäinen puhelin, jonka etupuolta koristaa pelkästään Sonyn logo. Kuten huhujen perusteella osattiin odottaa, puhelimen näyttö on 4,3 tuuman kokoinen ja resoluutio on mukavan korkea 1280x720 pikseliä. Laitteen sisuksista löytyy Qualcommin 1,5 GHz:n taajuudella toimiva kaksiytiminen MSM8260-järjestelmäpiiri. Sisäistä tallennustilaa on 32 gigatavua. Laitteesta löytyy myös NFC-toiminto.
Käyttöjärjestelmänä on vielä Android 2.3 Gingerbread, mutta aiempien tietojen perusteella Sonyn Ice Cream Sandwich -versio on hyvällä mallilla ja Xperia S:n päivityksen luvataan saapuvan vuoden toisen neljänneksen aikana.
Koska kyseessä on Sonyn puhelin, kameraan on kiinnitetty erityistä huomiota. Laitteessa käytetään yhtiön omaa valovoimaista Exmor R -kennoa, joka löytyy myös useista aiemmista Xperia-malleista. Pääkamera tallentaa kuvia 12 megapikselin tarkkuudella ja videokuvaa 1080p-resoluutiolla.


Sony kehuu erityisesti laitteen Fast Capture -ominaisuutta, jonka avulla kuvaaminen voidaan aloittaa 1,5 sekuntia näytön lukituksen avaamisesta.
Toinen Sonyn omasta mallistosta kumpuava ominaisuus on PlayStation-sertifikaatti, eli laitteelle on tarjolla iso valikoima PS1-pelejä sekä muuta Sonyn pelipalveluihin liittyvää sisältöä.


Edit: Korjattu "vuoden toisen puolikkaan aikana" oikeaan muotoonsa eli toiseen neljännekseen.

Lue myös nämä
Tägit
Sony Sony Xperia S
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.