Samsung saattaa nousta maailman suurimmaksi matkapuhelinvalmistajaksi

Manu Pitkänen
12. huhtikuuta, 2012 9:06

Samsung uhosi vuoden alussa, että se tulee syrjäyttämään Nokian maailman suurimpana matkapuhelinvalmistajana tämän vuoden aikana. Ennakkotietojen valossa ainekset historialliseen käänteeseen on olemassa.
Sekä Samsung että Nokia ovat jo antaneet ennakkotietoja niiden ensimmäisen kvartaalin menestyksestä, vaikka varsinaiset osavuosikatsaukset julkaistaan myöhemmin. Nokia antoi tiedon eilen negatiivisen tulosvaroituksen muodossa.
Nokia onnistui myymään vain 12 miljoonaa älypuhelinta, mikä on puolet vähemmän kuin vuosi sitten. Yhtiön markkinaosuus älypuhelimissa on tippunut mahdollisesti jo alle 10 prosenttiin, kun vuosi sitten Nokia piti hallussaan 29 prosenttia markkinoista (Q4/2010: 31 prosenttia). Tämän vuoden alussa myytiin noin 10 miljoonaa Lumia-malliston ulkopuolista älypuhelinta, mikä on kahdeksan miljoonaa puhelinta vähemmän kuin viime jouluna. Matkapuhelimia Nokia toimitti ensimmäisen kvartaalin aikana 83 miljoonaa (Q4/2011: 113,5 miljoonaa).
Aiemmin Samsung tiedotti, että se uskoo rikkovansa joulukuussa saavuttamansa liikevoittoennusteen. Ulkopuolisten arvioiden mukaan taustalla on Galaxy-malliston erinomainen menekki. Korealaisvalmistajan on arveltu toimittaneen jopa yli 40 miljoonaa älypuhelinta vuoden alussa. Viime vuoden lopulla yhtiö toimitti yli 97 miljoonaa matkapuhelinta. Tämä antaa aihetta uskoa, että Samsung on noussut sekä maailman suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi että matkapuhelinvalmistajaksi tämän vuoden alussa -- aivan kuten yhtiö on uhonnut.
Nokia on ollut maailman suurin matkapuhelinvalmistaja vuodesta 1998 alkaen, jolloin se kaappasi tittelin Motorolalta.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia älypuhelin Samsung Android Symbian^3 Symbian Samsung Galaxy -sarja Windows Phone Symbian Anna Symbian Belle Nokia Lumia Windows Phone 7.5 Android 4.0
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.