Uusi iPhone tukee Suomessa vain "muka-4G:tä"?

Matti Robinson
12. syyskuuta, 2012 21:20

Apple on juuri julkistanut uusimman älypuhelimensa. Odotetusti iPhone 5 -nimeä kantava laite on päivitetty taas uusimmalla tekniikalla, mutta aivan kaikkea sekään ei sisällä.
Muun muassa kaksi kertaa edeltäjää nopeamman suorittimen ja suuremman näytön lisäksi uusi iPhone 5 tukee huippunopeita LTE-yhteyksiä. Valitettavasti LTE-verkkojen tuki ei mitä ilmeisimmin ulotu Suomeen, sillä käytössä olevat 4G-taajuudet ovat erit kuin rapakon takana.
Euroopan osalta LTE-yhteyksiä mainostettiin ainoastaan Britteihin ja Saksaan. Muusta Euroopasta mainittiin vain "sellainen dual carrier -verkko". Ainakin Briteissä LTE-verkkoa ylläpitävä Everything Everywhere tosin käyttää osittain samoja taajuuksia kuin operaattorit Suomessa, joten mahdollista on, että LTE-yhteyksistä päästään nauttimaan Suomessakin.
Sopivasti ennen tämänpäiväistä iPhone-julkistusta Samsung julkaisi tutkimustuloksia suomalaisten 4G-tuntemuksesta. Applelle siruja toimittava Samsung olikin huolissaan kuluttajien puolesta, sillä näitä voidaan huijata 4G:n suhteen. Suomessakin 4G-termiä on käytetty hitaammasta DC-HSDPA-tekniikasta, jota myös uusi iPhone tukee.
Mikäli Applen uutustuote ei tue uusinta verkkoteknologiaa kotimaassa, tullee Samsung paukuttelemaan henkseleitään oikeilla 4G-laitteilla, joista se kertoi hiljattain.

Lue myös nämä
Tägit
Apple LTE 4G Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.