Huawei kiirehtii uutta lippulaivaa kilpailijaksi Galaxy S4:lle

Teemu Laitila
25. maaliskuuta, 2013 14:56

Vaikka Huawein edellisistä lippulaivajulkaisuista ei ole kulunut vielä montaakaan kuukautta, niin kiinalaissivustoilla leviää jo tietoja uudesta kärkipään puhelimesta. Tarkoituksena on ilmeisesti kilpailla Samsungin tuoreen Galaxy S4:n kanssa, mihin vuoden alussa julkaistu Ascend D2 ei enää riitä.
Unwiredview kertoo, että Huawein huhuttu uutuus olisi 4, 9 tuuman kokoinen ja se sisältäisi Full HD -resoluutiolla toimivan näytön. Sisuksista pitäisi löytyä 1,8 GHz:n taajuudella toimiva K3V3-piiri, joka sisältää neljä Cortex-A15-ydintä ja Mali T604 -näytönohjaimen. Kamera tallentaa kuvia 13 mpix tarkkuudella ja akku olisi 2600 mAh. Fyysisten mittojen osalta Huawei olisi ajamassa kevyesti ohi 6,3 mm paksuisella laitteellaan.
Speksit ovat hyvin samaa luokkaa kuin Samsugin Galaxy S4, jota Huawei on ilmeisesti lähdössä uutuudellaan kaatamaan. Huawei kuitenkin todennäköisesti hinnoittelee tarjontansa Samsungia alemmas, eli erityisesti yhtiön kotimarkkinoille Kiinassa halvempi hinta saattaa olla merkittävä myyntivaltti.
Kuten Unwiredviewkin huomauttaa, uuden lippulaivan julkaiseminen näin pian edellisen mallin tulosta vaikuttaa vähemmän järkevältä ajatukselta, sillä uusi julkaisu tulee todennäköisesti syömään Ascend D2:n myyntiä rajusti. Toisaalta Huaweilla ei välttämättä ole juuri muuta mahdollisuutta, sillä Ascend D2 jäisi todennäköisesti muutenkin kilpailijoiden jalkoihin.
Koska kyse on Huaweista, laitetta ei välttämättä tulla ikinä näkemään sen kotimarkkinoiden ulkopuolella. Toisaalta Android-valmistajien Top 5 -listalle vauhdilla noussut Huawei himoitsee jalansijaa myös länsimarkkinoista, joten huhtikuuhun huhutun Kiinan julkaisun jälkeen laite saattaa saapua muuallekin.

Lue myös nämä
Tägit
Android Huawei
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.