Puhelin, tabletti vai puhletti? Huaweilta uutuus jättiruudulla

5
Teemu Laitila

Puhelin, tabletti vai puhletti? Huaweilta uutuus jättiruudulla
Huawei on julkaissut virallisesti yhtiön jo aiemmin esittelemän Ascend Mate -puhelimen, joka hämärtää rajoja älypuhelimen ja tabletin välillä. Jos yli viiden tuuman puhelimet ovat vaikuttaneet aiemmin isoilta, Ascend Maten 6,1 tuuman ruutu saa ne vaikuttamaan suhteellisen maltillisilta.

Vaikka Ascend Maten ruudussa on fyysistä pinta-alaa lähes kaikkia muita puhelimia enemmän, sen resoluutio on kuitenkin vain 1280 x 720 pikseliä (241 PPI) eli saman verran kuin 5,5 tuuman kokoisessa Samsungin Note II -mallissa. Näyttö sisältää myös Magic Touch -ominaisuuden, eli sitä voidaan Nokian Lumia 920 -puhelimen tapaan käyttää myös hanskat kädessä.



Laitteen fyysiset mitat ovat 163,5 x 85,7 x 9,9 mm eli laajasta pinta-alastaan huolimatta laite on onnistuttu pitämään kohtalaisen sirona. Painoa on kuitenkin jopa enemmän kuin raskaaksi moititulla Lumia 920 -mallilla eli piirun verran vajaa 200 grammaa (198 g).

Muiden tuoreiden huippujulkaisuiden tapaan laitteen sisuksista löytyy Qualcommin neliytiminen Snapdragon-suoritin, joka toimii 1,5 GHz:n taajuudella. Muistia on kaksi gigatavua. Kamera tallentaa kuvia kahdeksan megapikselin tarkkuudella. Isoon puhelimeen mahtuu myös iso akku, jonka kapasiteetti on 4050 mAh.

Huawei pyrkii minimoimaan ison ruudun ongelmia tarjoamalla erityisen yhden käden tilan, jossa esimerkiksi puhelimen numeronäppäimistö sijoitetaan laitteen alakulmaan yhden peukalon ulottuville.


Jättimäisen "puhletin" lisäksi Huawei julkaisi hieman pienemmän Ascend D2 -puhelimen, joka perustuu viiden tuuman Full HD -ruutuun. Ominaisuuksiltaan laite jopa päihittää jättimäisen Maten, sillä laitteessa on Huawein omaa tuotantoa oleva 1,5 GHz:n neliydinprosessori, 3000 mA:n akku ja 13 megapikselin takakamera. Lisäksi Huawei on tehnyt Sonyn tapaan puhelimesta vesi- ja pölytiiviin, mikä on suosittu ominaisuus Aasiassa.

Ascend Mate saapuu ensiksi Kiinan markkinoille ja ainakin Yhdysvaltain julkaisua on luvattu vielä kevään aikana. Myös Ascend D2 saapuu ensiksi Huawein kotinurkille Aasiaan eikä globaalista julkaisusta ole tarkempaa tietoa.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (5)

Anonyymi käyttäjä
nibvbie (vahvistamaton)

1

"Painoa on kuitenkin jopa enemmän kuin raskaaksi moititulla Lumia 920 -mallilla eli piirun verran vajaa 200 grammaa (198 g)."

13 grammaa enemmän painoa kun näyttö on 6.1"(Lumiassa 4.5") ja akku 4050 mAh(Lumiassa 2000 mAh). Sanoisin että ihan kohtuullinen suoritus painon suhteen. Mutta näytön resoluutio saisi olla parempi. Ja puhelinhan tuo on.

Vastaa
akse
akse

2

Tablettihan toi on.. androidilla varustetuissa 7" tableteissa on myös puhelinominaisuudet. 6.1" 7" aika lähellä toisiaan -> tablet. Hieman noloa jo kantaa tuollaista ja varsinkin puhua .. kyllä toi jonkun handsfreen kaipaisi 24/7

Vastaa
JiiPee74
JiiPee74

3

On se kumma kun aina pitää muistaa nillittää resoluutiosta. Eikö teidän resoluution palvojien kaaliin mene se että ei siitä älyttömän suuresta resoluutiosta pienessä näytössä ole juurikaan mitään hyötyä. Päinvastoin siitä voi olla jopa harmia koska suuri resoluutio mahdollistaa enemmän sisältöä pienelle alueelle, joten esim. fontit saattaa mennä niin pieneksi että tekstiä on jo vaikea lukea. Sitten zoomataan ja ollaan siinä tilanteessa että se zoomattu näkymä oltaisiin saavutettu heikompi resoluutioisella näytöllä suoraan ilman zoomaamista.

Jos ei mene kaaliin mitä ajan tällä takaa niin kuvitelkaa 24" ja 42" näyttö vierekkäin. Molemmat näyttää tismalleen samaa sisältöä 1920x1080 resoluutiolla ja miettikää sitten mitä tapahtuu kun katselumatka muuttuu. Kun 2 tismalleen samankokoista näyttöä näyttää tismalleen samaa sisältöä, katseluetäisyys on vakio, mutta resoluutiot on eri, niin mitä tapahtuu?

Kannattaa myös lukasta tämä ja nillittää vasta sitten
http://www.digitalsociety.org/2010/06/d...3-5-inch-phone/

Älyttömän suurta resoluutiota ja PPI arvoa aletaan vaatimaan siinä vaiheessa kun näyttöjä ruvetaan tuomaan muutamien senttien päähän silmästä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.