Tuoreimmat X Phone -huhut: 4,8 tuumaa, Snapdragon 800 ja iso akku

Teemu Laitila
25. maaliskuuta, 2013 13:51

Internetin huhumylly on tuottanut taas yhden tarinan, joka tällä kertaa koskee Motorolan ja Googlen X Phone -hanketta. Jos PhoneArenan saama tiedot pitävät paikkansa, X Phone (tai ainakin yksi sarjan puhelimista) tulee olemaan todellinen tehopakkaus.
Vaikka PhoneArena pitää tietolähdettään yleisesti luotettavana, myös näihin huhuihin kannattaa suhtautua isommalla tai pienemmällä varauksella tai kuten anglismi kuuluu, suolan kera. Tietojen mukaan X Phone -sarjan mahdollinen lippulaiva tulee olemaan 4,8 tuuman kokoinen ja ruudussa käytettäisiin safiirilasia, jonka pitäisi olla jopa kolme kertaa kestävämpää kuin Corningin yleisesti käytetty Gorilla Glass. Tähän mennessä sitä on käytetty muun muassa iPhone 5:n kamerassa suojaamassa linssiä naarmuilta.
Takakannen sanotaan olevan valmistettu hiilikuidusta ja konepellin alta pitäisi löytyä Qualcommin Snapdragon 800 -suoritin, joka toimii 2 GHz:n taajuudella. Nopean prosessorin tehontarvetta tyydyttämään olisi huhujen mukaan tuotu hurjan kokoinen 4000 mAh akku. Kuoren pitäisi olla lisäksi vedenkestävä.
Osa julkisuuteen tulleista spekseistä saattaa kuulostaa jopa liian hyvältä ollakseen totta, kuten 4000 mAh akku. Samsungin tuoreessa Galaxy S4 -mallissa akun kapasiteetti on 2600 mAh eli jos huhu pitäisi paikkansa, Motorola olisi onnistunut ahtamaan runsaat 50 prosenttia enemmän kapasiteettia todennäköisesti suurin piirtein saman kokoiseen (tai jopa pienempään) fyysiseen pakettiin. Tietysti puhelin voi olla paksumpi kuin vain 7,9 mm paksuinen SGS4, mutta Motorola tuskin on valmis uhraamaan fyysisiä mittoja siinä määrin, että jättimäinen akku mahtuisi mukaan.
Muiden ominaisuuksien toteutumiselle ei pitäisi olla suurempia esteitä, esimerkiksi Snapdragon 800 -piirejä odotellaan ilmestyväksi laitteisiin syksyn aikana, jolloin myös huhuissa mainittu X Phone pitäisi tulla myyntiin.
Jäämme odottamaan lisätietoja.

Lue myös nämä
Tägit
Motorola Android Google
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.