Väite: Googlen ja Motorolan X Phone tulee olemaan ennätyshalpa

3
Teemu Laitila

Väite: Googlen ja Motorolan X Phone tulee olemaan ennätyshalpa
Googlen omistaman Motorolan X Phone -projektista on huhuttu jo muutaman kuukauden ja jokin aika sitten vuodettua kuvaa epäiltiin ensimmäiseksi X Phone -laitteeksi. Moni kuitenkin päätteli, että puhelimen sinänsä hyvät speksit eivät ole tarpeeksi hyvät ollakseen se uusi laite, jolla Motorola nousee suosta.

Android and Me -sivusto kuitenkin väittää, että kyseessä on X Phone -puhelin. Sivuston nimettömien lähteiden mukaan X Phone ei ole vain yhden laitteen koodinimi, vaan kyseessä on Motorolan ja Googlen uusi strategia, johon kuuluu useamman laitteen julkaisu. Aiemmin julkaistuissa kuvissa esitelty laite olisi sarjan ensimmäinen puhelin ja sen olisi tarkoitus saapua markkinoille viimeistään heinäkuun lopulla.

Puhelimen speksit ovat nykystandardeilla mitattuna erittäin hyvät (Snapdragon S4 Pro, 4,65 tuuman 720p-ruutu ja 2200 mAh akku), mutta Googlen kaavailujen mukaan sen todellinen myyntivaltti tulee olemaan hinta. Android and Me väittää, että puhelin olisi tarkoitus saada myyntiin 199 dollarin lähtöhinnalla, ilman operaattorikytkyjä. Ikävä kyllä Googlen historian huomioiden ei voi olla täysin varma päteekö hinta myös kun laite saapuu Suomeen saakka, mutta ainakin Nexus 7:n tapauksessa hinta onnistuttiin painamaan alas myös globaaleilla markkinoilla.


Android and Me väittää lähteisiinsä perustuen, että Googlen aikomuksena on tehdä X Phone -puhelimista halpoja, mutta tehokkaita laitteita, jotka toimisivat yhdistävänä tekijänä Googlen tulevien lisälaitteiden kuten Google Glass -lasien ja Google Watch -kellon sekä muiden vielä tuntemattomien laitteiden välillä.



Jos tiedot pitävät paikkansa, Googlen Android-kumppanit ovat tuskin erityisen innoissaan kehityksen suunnasta. Android-valmistajien välinen kilpailu on jo nykyisellään äärimmäisen tiukkaa, eikä kukaan Samsungia lukuun ottamatta kerää erityisiä voittoja Android-puhelimilla. Jos Google tekee laitevalmistukselle sen, mitä yhtiö on jo tehnyt toimistosovelluksille, haulle, tallennustilalle sekä monille muille aiemmin maksullisiin sovelluksiin kuuluville palveluille, Android ei yksinkertaisesti voi olla enää kannattava bisnes edes Samsungille (ja siksi Samsung kehitteleekin Tizenia).

Joka tapauksessa X Phone -projektin tiedot tulevat todennäköisesti tarkentumaan nopeasti kevään aikana, jos ensimmäinen puhelin on tarkoitus saada kauppoihin jo ennen elokuuta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (3)

TemeTee
TemeTee

1

Tämähän vaikuttaa hyvältä suunnitelmalta. Turhia softaominaisuuksia kaipaavat voivat ostella 700e galaxyja ja oneja niin muut voivat hankkia edullisen ja tehokkaan älypuhelimen.

Vastaa
jonzee
jonzee

2

Pikkuhiljaa alkaa Samsungin pahin pelko käydä toteen :D
Toivottavasti rupeaisi panostamaan vähän enemmän Tizeniin

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pentti1985 (vahvistamaton)

3

Google subventoi puhelimen hintaa mutta saa omansa takaisin lisääntyneinä mainostuloina.

Muille Android valmistajille tuollainen Motorolan polkumyynti on huono asia. Onneksi Nokia pysyi erossa Androidista, nyt myös Samsung harkitsee seuraavaa siirtoa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.