Microsoftin YouTube-sovellus näyttää keskisormea Googlen säännöille

Teemu Laitila
10. toukokuuta, 2013 11:22

Microsoftin omaa käsialaa oleva Windows Phone 8:n YouTube-sovellus ei juuri piittaa Googlen säännöistä palvelun rajapinnan käytön suhteen. Sovellus jättää videoiden mainokset esittämättä ja tarjoaa vieläpä mahdollisuuden videoiden lataamiseen.
Molemmat toiminnot ovat täysin YouTuben rajapinnan käyttöehtojen vastaisia. Asiasta kirjoittavan ReadWriteWebin mukaan vaikuttaisi siltä, että Microsoft on takaisinmallintanut (reverse engineered) osan YouTuben rajapinnan toiminnoista, minkä avulla yhtiön kehittämä sovellus voi kiertää sen rajoituksia.
Google on aiemmin kieltäytynyt kehittämästä sovelluksiaan Microsoftin Windows Phone 8 -alustalle sillä perusteella, että pienten käyttäjämäärien vuoksi alustaan ei kannata kuluttaa resursseja. Siksi Microsoft on joutunut kehittämään esimerkiksi YouTube-sovelluksen täysin omatoimisesti ja ilmeisesti pieniä vapauksia ottaen.
Microsoft myöntää Neowin-sivustolle, että koska Google ei ole halunnut osallistua YouTube-sovelluksen kehittämiseen, yhtiö joutui käyttämään enemmän resursseja pystyäkseen toteuttamaan Windows Phone 8:n YouTube-sovelluksen uniikit toiminnot kuten LiveTile-ruudut.


Kuva: ReadWriteWeb

Lue myös nämä
Tägit
YouTube Google Microsoft Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.