Google vaatii Microsoftia poistamaan sääntöjä rikkovan YouTube-sovelluksensa

Teemu Laitila
16. toukokuuta, 2013 10:02

Google vaatii Microsoftia lopettamaan viime viikolla julkaistun YouTube-sovelluksen levittämisen. Lisäksi kaikki jo asennettujen sovellusten toiminta tulisi estää kuluvan kuun 22. päivään mennessä.
Googlen vaatimus liittyy Microsoftin julkaisemaan Windows Phone 8 -laitteille tarkoitettuun YouTube-sovellukseen, joka toisin kuin muut YouTube-sovellukset, ei näytä mainoksia videoiden yhteydessä ja tarjoaa mahdollisuuden ladata videot suoraan puhelimen muistiin. Googlen mukaan molemmat toiminnot ovat suoraan YouTuben rajapinnan käyttöehtojen vastaisia. Microsoftin sovellus ei myöskään välitä sisältöjen tekijöiden asettamista laiterajoituksista, vaan toistaa mobiililaitteilla myös ne videot, jotka julkaisija on asettanut näkymään vain selaimessa.
Microsoftille lähetetyssä virallisessa kirjeessä Google syyttää Microsoftia tekijöiden ansaittujen mainostulojen estämisestä ja "koko YouTuben kukoistavan sisältöekosysteemin vahingoittamisesta".
Windows Phone 8:n YouTube-sovellus on kokonaan Microsoftin käsialaa, sillä Google on aiemmin selväsanaisesti kieltäytynyt julkaisemasta sovelluksiaan Windows Phonelle, niin kauan kuin käyttäjämäärät ovat yhtiön mielestä liian pieniä. YouTube-sovellus ei ole ensimmäinen kerta kun yhtiöt ovat viime kuukausien mittaan olleet sukset ristissä. Microsoft on toistuvasti parjannut Googlen tiedonkeruuintoa Scroogled-mainoksillaan. Google puolestaan teki Microsoftille ikävän tempun ja ilmoitti Exchange ActiveSync -tuen pudottamisesta palveluistaan. Päätös uhkasi jättää osan Windows Phone -käyttäjistä ilman Googlen kalenteria ja kontaktien synkronointia.

Lue myös nämä
Tägit
YouTube Google Microsoft Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.