Huhu: Android 5.0 tulee syksyllä ja keskittyy optimointiin

Teemu Laitila
13. kesäkuuta, 2013 11:28

Tuoreen huhun mukaan Android 5.0 -version merkittävä uudistus olisi käyttöjärjestelmän optimointi. Android on surullisenkuuluisa kovista laitteistovaatimuksistaan ja jos huhua on uskominen, Google haluaa muuttaa asian.
Android 5.0 on todennäköisesti nimeltään Key Lime Pie eikä sen julkaisu syksyllä ole erityinen yllätys. Moni odotti Key Lime Pie -version ensiesiintymistä jo toukokuussa Google I/O -tapahtumassa, mutta loppujen lopuksi Google ei edes julkaissut huhuttua Android 4.3 -päivitystä, vaan tyytyi kertomaan uusista ominaisuuksista ilman versionumeron kasvattamista.
VR-Zone kuitenkin kertoo omiin lähteisiinsä vedoten, että Android 5.0 Key Lime Pie olisi tarkoitus julkaista lokakuun aikana. Lokakuu sopii aikatauluun, sillä myös Android 4.2 Jelly Bean oli tarkoitus julkistaa viime vuoden lokakuussa, mutta New Yorkiin osunut hurrikaani Sandy sotki Googlen suunnitelmat. Tulevan 5.0-version suurin uudistus olisi VR-Zonen lähteiden mukaan järjestelmän optimointi myös hitaammille laitteille. Ilmeisesti tavoitteena on saada Android pyörimään sujuvasti myös 512 megatavua muistia sisältävillä laitteilla.
Uuden käyttöjärjestelmäversion mukana Google on yleensä paljastanut myös uuden Nexus-sarjan laitteen. Tänä vuonna Nexus-strategiaa on sekoittanut HTC:n, Samsungin ja huhujen mukaan pian myös Sonyn laitteista julkaistut Google Edition -versiot. Nähtäväksi siis jää, missä laitteessa Google esittelee tulevaa käyttöjärjestelmäänsä.

Lue myös nämä
Tägit
Android Google Android 5.0 Key Lime Pie
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.