Windows Phone -toimintoihin virtasi yli 200 miljoonaa dollaria lisää rahaa

Manu Pitkänen
19. heinäkuuta, 2013 11:16

Microsoftin mukaan sen puhelinbisneksen liikevaihto kasvoi 222 miljoonaa dollaria huhti-kesäkuussa viime vuoteen nähden. Kasvun epäillään johtuvan lisenssisopimuksista Android-valmistajien kanssa. Microsoft ei suostunut kommentoimaan päätelmää All Things D:lle.
Ohjelmistojätti kertoi huhtikuussa, että se on solminut maailman suurimman kulutuselektroniikan sopimusvalmistajan, eli Hon Hain (Foxconnin), kanssa lisenssisopimuksen. Sen nojalla Hon Hai maksaa Microsoftille valmistamistaan Android-puhelimista. Aiemmin Microsoftilla on ollut sopimukset monien Android-puhelinyhtiöiden, kuten Samsungin, LG:n ja HTC:n kanssa.
Huhtikuussa myös ZTE solmi lisenssisopimuksen Microsoftin kanssa.
Microsoftin mukaan 80 prosenttia Yhdysvalloissa myytävistä Android-puhelimista on lisenssisopimusten piirissä. Maailmanlaajuisesti sopimuksen piiriin kuuluu "suurin osa" Android-puhelimista. Googlen toimitusjohtaja Larry Page kertoi Googlen tulosjulkistuksen yhteydessä, että päivittäin aktivoidaan noin 1,5 miljoonaa Android-puhelinta.
Nokian Lumia-puhelinten myynti kasvoi alkuvuoden 5,6 miljoonasta kappaleesta 7,4 miljoonaan kappaleeseen huhti-kesäkuussa.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Android Google Microsoft Windows Phone Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.