Maailman suurin sopimusvalmistaja maksaa Androidista Microsoftille

3
Manu Pitkänen

Maailman suurin sopimusvalmistaja maksaa Androidista Microsoftille
Microsoft ja elektroniikan sopimusvalmistaja Hon Hai ovat solmineet lisenssisopimuksen, jonka perusteella Hon Hai saa oikeuden Microsoftin patentoimiin ja Googlen käyttöjärjestelmissä (Android ja Chrome OS) hyödynnettäviin tekniikoihin. Sopimuksen yksityiskohdat halutaan pitää salassa.

On ehkä sanomattakin selvää, että Microsoft on tyytyväinen sopimukseen – varsinkin kun rahaliikenne kulkee sitä kohti. Lisenssimaksut takaavat sen, että yhtiö saa oman osansa älypuhelinbisneksessä pyörivästä rahasta, vaikka sen oma Windows Phone -alusta jäisikin marginaaliin. Android on tätä nykyään maailman suurin älypuhelinalusta. Uusien tietojen mukaan Android-laitteita aktivoidaan joka päivä 1,5 miljoonaa kappaletta ja vuoden loppuun mennessä aktivoitujen Android-laitteiden määrä saattaa saavuttaa miljardin kappaleen rajapyykin.

ArsTechnica huomauttaa, että useammasta kuin joka toisesta myytävästä Android-puhelimesta kilahtaa kolikoita Microsoftin kassaan. Hon Hain kanssa solmitun sopimuksen ansiosta rahavirta vain kasvaa, sillä kyseinen yhtiö valmistaa 40 prosenttia maailmalla myytävästä kulutuselektroniikasta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
hon hai lii @ (vahvistamaton)

2

Omistaako nykyään Microsoft kaikki Android lisenssit,kehityksen jne,vai miksi Microsoft saa rahaa jokaisesta Android puhelimen aktivoinnista?.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

3

@2
Huoh...
1. Microsoft ei omista "Android lisenssejä", vaan Androidissa käytetään Microsoftin lisenssoimaa tekniikkaa ja näin ollen valmistajat joutuvat maksamaan Microsoftille ko. tekniikan käytöstä.
2. Microsoft ei omista "Android kehityksen jne", se taitaa olla Googlen heiniä.
3. Microsoft ei saa rahaa yhdestäkään Android aktivoinnista, vaan kuten uutisessakin lukee, yli joka toisesta myydystä Android puhelimesta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.