Applen iPhone- ja iPad-myynti rikkoivat ennätyksiä

Manu Pitkänen
27. tammikuuta, 2014 23:37

Apple on julkistanut loka-joulukuun tuloksensa, josta odotettiin ennakkoon erittäin vahvaa. IT-jätin viime vuoden lopun liikevaihto oli 57,6 miljardia dollaria, josta jäi liikevoittoa 17,5 miljardia taalaa. Se on yhtiön uusi ennätys: edellinen oli liikevaihdon osalta 54,5 ja liikevoiton osalta 17,2 miljardia dollaria (vuoden 2012 loppu).
Ennätyskovan tuloksen taustalla on syksyllä uusittu iPhone-, iPad- ja Mac-mallisto. Tälläkin kertaa suurin osa Applen liikevaihdosta kertyi iPhone-puhelimista, joita myytiin joulukvartaalin aikana 51 miljoonaa kappaletta. Tämä on ensimmäinen kerta kun Applen puhelinmyynti ylittää 50 miljoonan kappaleen rajan – lähellä rajaa oltiin kuitenkin toissa vuoden lopulla.
Myös iPadit rikkoivat myyntiennätyksiä. Viime vuoden lopulla Apple toimitti 26 miljoonaa tablettia. Mac-tietokoneiden myynti pysyi samalla tasolla kuin mitä se on parina aiempana vuonna ollutkin, eli noin viidessä miljoonassa kappaleessa. Macit täyttivät viime viikolla 30 vuotta.
Apple kertoi tammikuun alussa, että App Store saavutti joulukuussa uuden myyntiennätyksen: sovelluksia ostettiin yhden kuukauden aikana kauppapaikasta yli miljardilla dollarilla.


Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple Macbook Pro Apple iMac Apple Mac mini Apple Mac Pro Apple MacBook Air Apple iPad mini Apple iPad iOS 7 Apple iPhone OS X Mavericks Apple iPad Air
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.