Applen safiiritehtaalla voidaan valmistaa näyttösuojia jopa 200 miljoonaan iPhoneen

Manu Pitkänen
7. helmikuuta, 2014 9:14

Apple ja sen yhteistyökumppani GT Advanced Technologies ovat rakentamassa First Solarin entisiin tiloihin Arizonaan safiirilasitehdasta, jonka vuosituotanto riittäisi arvioiden mukaan 100–200 miljoonan noin viisituumaisen iPhonen näyttöön.
9to5macin saamien tietojen mukaan tehtaalle on jo toimitettu 518 safiirin valmistuksessa tarvittavaa uunia ja niitä on vielä 420 kappaletta lisää tilauksessa. Paikan päällä olevan laitteiston avulla voidaan tuottaa sivuston siteeraaman analyytikko Matt Margolisin mukaan 103–116 miljoonaa kappaletta noin viiden tuuman suojalasia. Toimituksessa olevien uunien avulla tuotanto voisi nousta noin 200 miljoonaan kappaleeseen. Sivuston tietojen mukaan GT Advanced on tilannut 100 tonnia grafiittia uunien lämmittämistä varten.
Valitettavasti laskelmien perusteita ei kerrottu jutussa. Tehtaasta voi löytyä pullonkauloja, joiden vuoksi tuotanto ei saavuta maksimiaan. Maksimituotantoon pyrkiminen ei välttämättä ole laitteiston ylläpidon kannalta järkevää, joten tehtaalle on saatettu tilata varakapasiteetiksi ylimääräisiä uuneja. Lisäksi on mahdollista, että tehtaalla tuotetaan muutakin kuin viisituumaisia suojalaseja: Touch ID:n safiirisuojia ja iOS-laitteiden kameroiden suojia.
9to5mac kertoo, että tehtaalle olisi tilattu saksalaisen Integon valmistamia ja älypuhelimien safiirinäyttöjen laadunvalvontaan soveltuvia SIRIUS SLAB -laitteita. TechCrunchin mukaan taas Meyer Burgerin viime joulukuussa tiedottama iso timanttilankasahajärjestelmien tilaus suuntaisi Applen tehtaalle.
Aiemmin uutisoimme, että Apple haluaisi aloittaa safiiritehtaan toiminnan jo helmikuussa 2014. Viranomaisille lähetetyissä dokumenteissa kerrottiin, että tehtaassa tuotettu safiiri on kriittinen osa Applen tulevia tuotteita.
Apple myi viime vuonna noin 150 miljoonaa iPhonea.
Mikäli safiirilasin tuotannon yksityiskohdat kiinnostavat, kannattaa katsoa alla oleva Pocketnow'n kuvaama video.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone safiiri Apple Watch
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.