Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple kiirehtii safiiritehtaan avaamista: Kriittinen rooli tulevien laitteiden kannalta

Manu Pitkänen

Apple kiirehtii safiiritehtaan avaamista: Kriittinen rooli tulevien laitteiden kannalta
Apple ilmoitti viime syksynä avaavansa tuotantolaitoksen First Solar -aurinkokennovalmistajan entisiin tiloihin Mesassa, Arizonassa. Samaan aikaan GT Advanced Technologies kertoi solmineensa Applen kanssa sopimuksen, jonka johdosta se aloittaa tiloissa safiirilasin tuotannon.

Apple maksoi GT Advanced Technologiesille 578 miljoonaa dollaria etumaksua tuotannon avaamista varten. Sopimus on iso, sillä sen myötä GTAT:n safiiribisneksen liikevaihto kohoaa jo kuluvan vuoden aikana 15–16-kertaiseksi ja sen osuus koko yhtiön liikevaihdosta kasvaa 80 prosenttiin. Kasvun odotetaan jatkuvan tulevina vuosina ja vuonna 2016 bisnes voi olla jo yli 30-kertainen viime vuoteen nähden (liikevaihto n. 1,2 miljardia dollaria).
Lukuja katselemalla voidaan sanoa, että safiirilasitehtaalla tulee olemaan äärimmäisen olennainen osa Applen tulevissa tuotteissa. Tämä mielikuva näyttäisi pitävän paikkansa, sillä 9to5mac-sivuston ja analyytikko Matt Margoliksen kaivamien dokumentin mukaan Apple pyytää Yhdysvaltain ulkomaankauppa-alueiden valvojia kiirehtimään tuotannon aloittamiseen tarvittavien lupien käsittelyä. IT-jätin tavoitteena on saada tehdas toimintaan jo helmikuun aikana. Sekä GTAT että Apple ovat jo aloittaneet työntekijöiden rekrytoinnin tehtaalle.

Dokumentissa Apple kuvailee Mesassa tuotettuja komponentteja uusiksi ja kriittisiksi osiksi tulevien, maailmanlaajuisesti myytävien laitteiden kannalta. Kireä aikataulu viittaisi siihen, että Apple haluaisi käyttää Mesassa tuotettua safiirilasia jo syksyllä esiteltävissä tuotteissa. Aasiasta kantautuvien huhujen mukaan Applen sopimusvalmistaja Foxconn olisi jo testannut safiirinäyttöisten iPhone-puhelimien kokoonpanoa.

Apple Arizona

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja