Microsoft harkitsee: Android-sovellukset Windows Phonelle

Manu Pitkänen
12. helmikuuta, 2014 19:17

Microsoftilla on ollut kova työ saada sovelluskehittäjät tekemään ohjelmia Windows Phonelle ja Windows 8:lle (Metro-ohjelmat), mutta edelleenkin yhtiön mobiilalustoihin suhtaudutaan kuin toisen luokan kansalaisiin. Helpot temput sovelluskauppojen valikoiman laajentamiseksi alkavat olla lopussa, minkä vuoksi Microsoftin harkinnassa on astetta radikaalimpi suunnitelma.
The Vergen mukaan Microsoftilla pähkäillään parhaillaan tulisiko yhtiön mahdollistaa Android-sovellusten suorittaminen sen käyttöjärjestelmissä. Yhtiön sisällä asiasta on poikkeavia näkemyksiä ja vielä on liian aikaista sanoa mitä yhtiö lopulta tekee Android-kysymyksen kanssa.
Android on jo laajentunut Windows-laitteisiin. Tietokonevalmistajat ovat esitelleet Intel-pohjaisia Dual OS -ratkaisuja, joista löytyy Windowsin lisäksi Android-käyttöjärjestelmä. AMD on taas tehnyt yhteistyötä BlueStacksin kanssa, minkä avulla Android-sovelluksia voi emuloida Windowsissa. The Verge ei osaa sanoa onko Microsoftilla käynnissä keskusteluja Intelin tai Bluestacksin kanssa, mutta periaatteessa ohjelmistojätti voisi tehdä yhteistyötä näiden yhtiöiden kanssa Android-sovellusten tuomiseksi Windowsille.
Mikäli Microsoft päättäisi ryhtyä tukemaan Android-sovelluksia sen alustoissa, voisi sillä olla merkittäviä seurauksia Metro-sovellusten kehitykseen. Samalla Microsoft voisi kuitenkin näyttää kuluttajille, että heidän lempisovelluksia voi suorittaa myös Windowsissa (ellei näin ole jo).
Viime syksynä uutisoitiin Microsoftin tekemistä tunnusteluista, joissa ohjelmistoyhtiö ehdotti HTC:lle Androidilla ja Windows Phonella varustettujen puhelimien julkaisemista. Vuoden alussa uutisoimme tiedoista, joiden mukaan Microsoft harkitsi mallia, jossa kuluttaja saisi itse valita mikä käyttöjärjestelmä puhelimesta löytyy.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.