Apple patentoi elintoimintoja valvovat kuulokkeet

Juha Tuppi
18. helmikuuta, 2014 16:59

Applen tiedetään panostaneen viime aikoina käyttäjien terveyteen liittyviin projekteihin, ja yhtiön tuorein patentti vaikuttaakin käsittelevän yhtä kehityksen mahdollisista lopputuotteista.
Apple Insider raportoi tänään Applen hankkineen patentin käyttäjän elintoimintoja valvoville kuulokkeille. Patentin otsikon mukaan kuulokkeet on tarkoitettu urheilukäyttöön, ja ne kykenevät seuraamaan esimerkiksi käyttäjän kehon lämpötilaa, sykettä ja hikoilua. Lisäksi kuulokkeissa olevat liikesensorit mahdollistavat pään liikkeiden hyödyntämisen kuulokkeisiin kytketyn laitteen ohjaamiseen.
Biometrisen datan lisäksi laitteen on mahdollista seurata urheilusuoritukseen liittyvää tietoa, kuten matkaa, nopeutta ja suorituksen kestoa. Patentissa myös mainitaan laitteen hyödyntäminen "psykologisena" sensorina, mikä voi tarkoittaa sitä, että se laatisi keräämänsä biometrisen datan pohjalta myös arvion käyttäjän mielentilasta.
Lisäksi patentissa kuvataan laitteen voivan olla joko langallinen tai langaton. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa se tullee hyödyntämään Bluetoothia yhteyksien luomiseen. Patentin kuvamateriaalia on nähtävissä lisää Apple Insider -sivustolla.

Lue myös nämä
Tägit
Apple kuulokkeet patentti
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.