Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applella villejä visioita: Sydänkohtauksen ennustaminen verta kuuntelemalla

3
Manu Pitkänen

Applella villejä visioita: Sydänkohtauksen ennustaminen verta kuuntelemalla
San Francisco Chroniclen tuoreen jutun mukaan Apple käyttää suurta R&D-budjettiaan iPadin ohentamiseen tarvittavien ratkaisujen lisäksi muun muassa veren kuunteluun tarvittavan tekniikan kehittämiseen. Verisuonissa virtaavan veren kuuntelulla voitaisiin ennustaa sydänkohtauksia.

On vielä epäselvää kuinka valmiista tekniikasta on kyse, ehkä kyse on Applen oman "X-labran" villistä visioinnista ja kokeiluprojektista, jonka kaupallistumista ei välttämättä kannata jäädä odottelemaan henkeä pidätellen. Sydänkohtauksia ennustavaa järjestelmää kehittää lehden mukaan Tomlinson Holman, joka muistetaan THX-luokitusjärjestelmän ja 10.2-tilaäänijärjestelmän kehittäjänä.

Apple on viime aikoina osoittanut poikkeuksellisen paljon kiinnostusta lääketieteen osaajia kohtaan. Yhtiö on rekrytoinut sekä johtajia että kehittäjiä muiden muassa Masimolta, Accuveiniltä, C8 MediSensorsilta, Senseonicsilta, Sanolta ja Vital Connectilta. Lisäksi Philipsin unitutkija Roy Raymann on nykyään töissä Applella.San Francisco Chronicle kertoi samassa jutussa, että Applen yrityskaupoista vastaava johtaja Adrian Perica ja mahdollisesti myös Tim Cook olisivat tavanneet vuosi sitten sähköautoyhtiö Teslan toimitusjohtajan, Elon Muskin. Joidenkin analyytikkojen mukaan Apple voisi laajentua autoihin ostamalla Teslan itselleen. Steve Jobs oli kyllä kiinnostunut auton kehittämisestä, mutta 9to5macin mukaan tapaamisen syy ei välttämättä ollut yrityskauppa, vaan yhteistyö: Apple voi olla mukana Teslan kunnianhimoisessa Gigafactory-akkutehdashankkeessa.

Muskin mukaan kyseessä olisi valmistuessaan maailman suurin akkutehdas ja Tesla on kehittämässä sitä yhdessä muiden yritysten kanssa. Musk lupasi kertoa akkutehdasprojektista lisää Q4-tuloksen julkistamisen yhteydessä, eli jo 19. helmikuuta. Useimmissa Applen kuluttajatuotteissa tarvitaan akkua, joten niiden hankinnan keskittäminen Gigafactoryyn voisi olla järkevää – varsinkin jos tehtaan tuottamat akut ovat teknisesti edistyksellisempiä kuin mitä muiden valmistajien akut ovat. Apple kertoi viime vuoden lopulla, että se avaa oman safiirilasitehtaan Arizonaan.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

Jonahan
Jonahan

2

Menipä taas halpaan ja klikkasin tätäkin linkbaittia. Täysin perusteetonta spekulaatiota. Alkuperäinen juttu oli ihan kauheata roskaa, listattiin vain toisiinsa liittymättömiä asioita ja yritettiin kehittää ympärille hypeä ja vähän skandaaliakin. On ihan varmaa, että Apple ei Teslaa osta, vaikka artikkeli niin "antoi ymmärtää".

Mutta joo, yritykset hakevat patentteja ja yritysten johtajat tapaavat toisiaan joka päivä. Se ei vielä tarkoita yhtään mitään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja