Googlen osista koottava puhelin voi tulla myyntiin jo ensi vuonna 50 dollarin hintaan

Manu Pitkänen
27. helmikuuta, 2014 19:26

Google kertoi jo aiemmin, että se aikoo järjestää tämän vuoden aikana useita modulaariselle Ara-älypuhelimelle omistettuja kehittäjätilaisuuksia ja ensimmäinen näistä pidetään huhtikuussa. Time tietää kertoa verkkosivuillaan, että älypuhelimen prototyyppiin tehdään tällä hetkellä viime hetken silauksia. Puhelin voi olla ensi vuoden alussa jo siinä vaiheessa, että sen myynti voidaan aloittaa.
Timen mukaan Googlen ATAP-ryhmän insinöörien mielessä on mahdollisimman edullisen ja alkeellisen backbone-puhelinrungon tuominen markkinoille. Siitä on karsittu paljon puhelimille keskeisiä ominaisuuksia, kuten esimerkiksi tuki matkapuhelinverkolle (pelkkä Wi-Fi-tuki). Puhelimen ostajat voisivat tästä eteenpäin rakentaa omanlaisensa laitteen myyntiin tulevista moduuleista ja päättää tarvitsevatko he edes matkapuhelinverkkotukea.
Suunnitelmissa on myös kolmen erikokoisen rungon tarjoaminen kuluttajille. Loppukäyttäjä voisi rungon koon pohjalta valita sopiiko hänen käyttötottumuksiin mini-, medium- vai jumbo-koon puhelin. Timen mukaan Google aikoo pitää Aran rungon omana yksinoikeutenaan, kolmannen osapuolen kehittäjät voivat tuottaa markkinoille runkoon soveltuvia moduuleja.
Google kertoo ensimmäisessä Ara-kehittäjätilaisuudessa tarkempia tietoja puhelimen moduulien suunnittelusta ja niiden spesifikaatioista.

Lue myös nämä
Tägit
Google Project Ara
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.