Apple avaa safiirilasitehtaan "salaista projektia varten"

Manu Pitkänen
1. maaliskuuta, 2014 13:56

Applen toimitusjohtaja Tim Cook kertoi eilisessä yhtiökokouksessa osakkeenomistajille, että Arizonaan avattava safiirilasitehdas on tarkoitettu salaista projektia varten.
Cookin mukaan hän ei voi kertoa osakkeenomistajille suunnitelmista tämän enempää, koska Applen kilpailijat saisivat samalla tietoonsa liian paljon yksityiskohtia yhtiön tulevien tuotteiden ominaisuuksista. Hänen mukaan kilpailijat kaikilta laidoilta kopioivat jo nyt Applen kehittämiä ratkaisuja, joten salamyhkäisyys on tarpeen kilpailukyvyn ylläpidon kannalta.
Safiirin hyödyntämiskohdetta voidaan vain arvailla, mutta projektiin upotettavan rahamäärän perusteella materiaalilla tulee olemaan hyvin keskeinen asema Applen tulevassa tuotteessa (tai tulevissa tuotteissa). Laskelmien mukaan laitoksen kapasiteetti riittäisi 100–200 miljoonan iPhonen näyttöön (Apple toimitti viime vuonna 150 miljoonaa iPhonea). Tim Cookin mukaan iPhone-puhelimien näytöissä tarvittava lasi tuotetaan jo Yhdysvalloissa.
Yhtiökokouksessa Cook toisti aiemmissa sijoittajapuheluissa antamansa lupauksen, että Apple aikoo laajentaa nykyistä tuotevalikoimaansa. Osa uutuuksista on laajennuksia nykyisille tuotteille ja osa kehitysprojekteista on näkymättömämpiä.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Tim Cook safiiri safiirilasi
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.