Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen safiiritehtaalla voidaan valmistaa näyttösuojia jopa 200 miljoonaan iPhoneen

5
Manu Pitkänen

Applen safiiritehtaalla voidaan valmistaa näyttösuojia jopa 200 miljoonaan iPhoneen
Apple ja sen yhteistyökumppani GT Advanced Technologies ovat rakentamassa First Solarin entisiin tiloihin Arizonaan safiirilasitehdasta, jonka vuosituotanto riittäisi arvioiden mukaan 100–200 miljoonan noin viisituumaisen iPhonen näyttöön.

9to5macin saamien tietojen mukaan tehtaalle on jo toimitettu 518 safiirin valmistuksessa tarvittavaa uunia ja niitä on vielä 420 kappaletta lisää tilauksessa. Paikan päällä olevan laitteiston avulla voidaan tuottaa sivuston siteeraaman analyytikko Matt Margolisin mukaan 103–116 miljoonaa kappaletta noin viiden tuuman suojalasia. Toimituksessa olevien uunien avulla tuotanto voisi nousta noin 200 miljoonaan kappaleeseen. Sivuston tietojen mukaan GT Advanced on tilannut 100 tonnia grafiittia uunien lämmittämistä varten.
Valitettavasti laskelmien perusteita ei kerrottu jutussa. Tehtaasta voi löytyä pullonkauloja, joiden vuoksi tuotanto ei saavuta maksimiaan. Maksimituotantoon pyrkiminen ei välttämättä ole laitteiston ylläpidon kannalta järkevää, joten tehtaalle on saatettu tilata varakapasiteetiksi ylimääräisiä uuneja. Lisäksi on mahdollista, että tehtaalla tuotetaan muutakin kuin viisituumaisia suojalaseja: Touch ID:n safiirisuojia ja iOS-laitteiden kameroiden suojia.

9to5mac kertoo, että tehtaalle olisi tilattu saksalaisen Integon valmistamia ja älypuhelimien safiirinäyttöjen laadunvalvontaan soveltuvia SIRIUS SLAB -laitteita. TechCrunchin mukaan taas Meyer Burgerin viime joulukuussa tiedottama iso timanttilankasahajärjestelmien tilaus suuntaisi Applen tehtaalle.

Aiemmin uutisoimme, että Apple haluaisi aloittaa safiiritehtaan toiminnan jo helmikuussa 2014. Viranomaisille lähetetyissä dokumenteissa kerrottiin, että tehtaassa tuotettu safiiri on kriittinen osa Applen tulevia tuotteita.

Apple myi viime vuonna noin 150 miljoonaa iPhonea.

Mikäli safiirilasin tuotannon yksityiskohdat kiinnostavat, kannattaa katsoa alla oleva Pocketnow'n kuvaama video.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

Giis
Giis

1

Safiirin käyttö ei ehkä ole ihan viisain ratkaisu puhelimeen.

Safiiri on niin kovaa, että se murtuu ja halkeaa helposti iskuista.

Kelloissahan noita safiirilaseja on vuosia käytetty laadukkaampina laseina, koska ne eivät naarmunnu. Riskinä on vain se, että kun ne kerran saa sopivan iskun, niin menevät helposti halki. Noin isoissa laseissa riski on todella iso.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

2

Samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa sinänsä, että omassa käytössä näytön naarmuilu ei ole ollut ongelma, vaan sen särkyminen. Kestääköhän safiirilasi sitten paremmin iskuja ja pudotusta kuin tuorein Gorilla-lasi.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Safiiri ei kestä iskuja juuri kovuutensa takia. Mitä kovempaa, sen helpommin murtuu.

No näin epäilinkin. Gorilla joustaa ja siksi kestää särkymättä paremmin mutta naarmuuntuu. Siinä tapauksessa hyvä että huhun mukaan ovat mahdollisesti lykänneet safiiriin siirtymistä.

Vastaa
Giis
Giis

5

Joo. Safiiria on tosiaan käytetty iät ajat kellojen laseina kalliimmissa kelloissa. Pienessä lasin palasessa tuo iskujen ongelma ei ole niin suuri, mutta kyllä veikkaan jossain puhelimen monen tuuman ruudussa ongelmia tulevan.

Kyllähän moni luulee, että timantitkin ovat särkymättömiä kovuutensa takia, mutta moni ei ole niihin vasaraa kokeillut, paitsi tietysti alan asiantuntijat, jotka ovat harvassa. Timantti särkyy erittäin helposti, muttei tietysti naarmuunnu juuri mistään ja toisaalta naarmuttaa vaikka mitä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja