Corning puolustelee Gorilla-lasia Applen safiirilasia vastaan

Matti Robinson
5. maaliskuuta, 2014 15:19

Corningilla ollaan ilmeisesti huolissaan safiirilasin yleistymisestä laitteiden näyttöjen suojaamiseksi, sillä yhtiö on puolustellut omaa tuotettaan jopa kiihkeästi. Kerroimme Applen avaavan safiirilasitehtaan "salaista projektia" varten.
Morgan Stanleyn haastattelussa yhtiön johtajat James Flaws ja Tony Tripeny vastasivat analyytikko James Fawcettin kysymyksiin, mutta alkuun eivät huomioineet safiirikysymyksiä. Fawcett kysyi näkemystä "yhden tärkeän valmistajan" safiirilasiin siirtymiseen ja näkevätkö he siirtymisessä järkeä.
Lopulta toiseen kertaa kysyttäessä Tripeny vastasi kysymykseen safiirilasin ja Gorilla-lasin eroista. Tripenyn mukaan safiirilasi on 10 kertaa kalliimpaa, 1,6 kertaa painavampaa, vaatii muodostumiseen 100 kertaa enemmän energiaa ja on vähemmän akkuystävällinen. Lisäksi se on heikompaa kuin Gorilla-lasi painetesteissä (videolla), vaikka safiiri on yksi maailman kovimmista aineista.
Tripenyn mukaan ainoa etu safiirilla on parempi naarmunkestävyys sekä hyvältä kuulostava nimi. Haastattelija ja haastateltava olivatkin yhtä mieltä, että markkinointi on erittäin tärkeää. Tämän tietää kenties parhaiten Apple.

Lue myös nämä
Tägit
safiirilasi safiiri Corning Gorilla Glass Apple
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.