Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple avaa safiirilasitehtaan "salaista projektia varten"

3
Manu Pitkänen

Apple avaa safiirilasitehtaan salaista projektia varten
Applen toimitusjohtaja Tim Cook kertoi eilisessä yhtiökokouksessa osakkeenomistajille, että Arizonaan avattava safiirilasitehdas on tarkoitettu salaista projektia varten.

Cookin mukaan hän ei voi kertoa osakkeenomistajille suunnitelmista tämän enempää, koska Applen kilpailijat saisivat samalla tietoonsa liian paljon yksityiskohtia yhtiön tulevien tuotteiden ominaisuuksista. Hänen mukaan kilpailijat kaikilta laidoilta kopioivat jo nyt Applen kehittämiä ratkaisuja, joten salamyhkäisyys on tarpeen kilpailukyvyn ylläpidon kannalta.

Safiirin hyödyntämiskohdetta voidaan vain arvailla, mutta projektiin upotettavan rahamäärän perusteella materiaalilla tulee olemaan hyvin keskeinen asema Applen tulevassa tuotteessa (tai tulevissa tuotteissa). Laskelmien mukaan laitoksen kapasiteetti riittäisi 100–200 miljoonan iPhonen näyttöön (Apple toimitti viime vuonna 150 miljoonaa iPhonea). Tim Cookin mukaan iPhone-puhelimien näytöissä tarvittava lasi tuotetaan jo Yhdysvalloissa.Yhtiökokouksessa Cook toisti aiemmissa sijoittajapuheluissa antamansa lupauksen, että Apple aikoo laajentaa nykyistä tuotevalikoimaansa. Osa uutuuksista on laajennuksia nykyisille tuotteille ja osa kehitysprojekteista on näkymättömämpiä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

Jonahan
Jonahan

1

Artikkelissa on pieni virhe. Cook ei sanonut, että Applen näytöt tuotetaan USA:ssa, vaan että iPhoneissa käytetty *lasi* tuotetaan USA:ssa. Corning siis valmistaa Gorilla Glassin siellä, itse näytöt tulevat erinäisiltä alihankkijoilta Aasiasta.

Vastaa
teppoI
teppoI

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Artikkelissa on pieni virhe. Cook ei sanonut, että Applen näytöt tuotetaan USA:ssa, vaan että iPhoneissa käytetty *lasi* tuotetaan USA:ssa. Corning siis valmistaa Gorilla Glassin siellä, itse näytöt tulevat erinäisiltä alihankkijoilta Aasiasta.

Aivan totta, korjasin huolimattomuuden.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja