Nokian käsiin jäi Korean matkapuhelintehdas

Manu Pitkänen
22. huhtikuuta, 2014 7:49

Microsoftin lakiasiainpäällikkö Brad Smith on toistanut yhtiön blogissa, että Nokian Devices & Services -yksikön liiketoiminta siirtyy ohjelmistojätin haltuun 25. huhtikuuta.
Nokia on puhunut omissa tiedotteissaan, että D&S:n koko liiketoiminta siirtyy "olennaisilta osin" Microsoftin haltuun huhtikuun aikana. Se mitä olennaisilta osin -sanaparin taakse on kätketty, ei ole tarkalleen tiedetty. Microsoftin blogikirjoitus valottaa kuitenkin tätä asiaa. Brad Smithin mukaan Nokian Masanin tehdas (Etelä-Korea) ei kuulu alkuperäisistä suunnitelmista poiketen kauppaan. Nokian verkkosivujen mukaan tehdasta uusittiin vuonna 2012.
Tämän lisäksi Microsoft ottaa haltuun nokia.com-verkko-osoitteen ja Nokian yhteisöpalveluihin perustamat tunnukset vuodeksi.
Lisäksi 21 Nokian Chief Technology Office -yksikössä työskentelevää työntekijää siirtyy Microsoftille. Alkuperäisen suunnitelman mukaan kaikki CTO:n työntekijät olisivat jatkaneet Nokialla.
Intian Chennain tehdas kuuluu ilmeisestikin kauppaan, mutta Intian veroviranomaiset voivat pitkittää sen siirtymistä Microsoftille.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Microsoft Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.