Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia ei välttämättä lopeta puhelinvalmistusta vielä

3
Manu Pitkänen

Nokia ei välttämättä lopeta puhelinvalmistusta vielä
Nokian väliaikainen toimitusjohtaja Timo Ihamuotila kommentoi Yle Uutisille, että yhtiö saattaa jatkaa puhelimien valmistusta Intian Chennaissa, mikäli tehdasta ei saada verosotkujen takia siirretyä Microsoftin hoteisiin muiden toimintojen mukana. Nokia odottaa, että se saa viime vuoden syyskuussa ilmoitetulle kaupalle kaikki tarvittavat viranomaishyväksynnät huhtikuun aikana.

Intiassa vellovat verokiistat eivät Nokian mukaan estä kaupan toteutumista, mutta ne voivat estää Chennain tehtaan omistuksen vaihtumisen. Nokia on varautunut kimuranttiin tilanteeseen suunnitelmalla, jossa se valmistaisi jonkin aikaa Chennaissa puhelimia Microsoftille. Tämä olisi kuitenkin vain väliaikainen ratkaisu, jolla hankitaan lisäaikaa pysyvämmän ratkaisun etisimiseksi. Nokialla ei ole varsinainaista hinkua jatkaa puhelintuotantoa Intiassa tai missään muuallakaan.
Chennain tehdas on Nokian suurimpia ja uusimpia.

Nokiaa vastaan on esitetty Intiassa kaksi suurta verosyytöstä. Ensimmäisessä Nokialta vaaditaan Chennaissa valmistettujen puhelimien ohjelmistoista lähdeveroa, jonka Nokia on maksanut Suomeen. Intian verottajan mielestä se kuuluisi Intialle. Tuoreemmassa syytöksessä Nokialta vaaditaan arvonlisäveroa tietyistä puhelimista, koska ne on myyty viranomaisten mukaan Intiassa, eikä toimitettu ulkomaille kuten Nokian väittänyt.

Tähän mennessä Yhdysvallat, EU ja Kiina ovat hyväksyneet Nokian laiteliiketoiminnan myynnin Microsoftille.

Reutersin mukaan Nokia on tarjonnut Chennain työntekijöille ns. VRS-paketteja, joiden avulla työntekijä voi jäädä vapaaehtoisesti eläkkeelle. The Hindun mukaan tehaan johtaja olisi jo päättänyt luopua tehtävistään.

Maaliskuussa Intia määräsi Nokialle erityistilintarkastuksen.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

Michelola
Michelola

1

kuinka iso kauppa pitää olla kysymyksessä että siihen tarvitaan yhdysvaltojen, EU:n ja kiinan lupa? Missä menee raja? Jos haluan myydä mun juupajoella sijaitsevan traktorin sisäkumien venttiilien suojakorkkeja valmistavan yrityksen, voiko Kiina estää aikeeni?

Vastaa
dRD
dRD

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:

kuinka iso kauppa pitää olla kysymyksessä että siihen tarvitaan yhdysvaltojen, EU:n ja kiinan lupa? Missä menee raja? Jos haluan myydä mun juupajoella sijaitsevan traktorin sisäkumien venttiilien suojakorkkeja valmistavan yrityksen, voiko Kiina estää aikeeni?

Merkittävä markkina-asema tms riittää. Ja eihän noita lupia tarvitse hakea, mutta sitten jos esim. Kiina toteaa, että jahas, tämä tämmönen patenttien ja sen sellaisen yhdistäminen yhteen firmaan on kuulkaas jätkät vastoin tätä ja tätä pykälää säädännössä, nyt pistetään pariksi vuodeksi myyntikielto päälle ja tutkitaan oikeudessa asia.. Saa niitä edelleen muualla myydä. Tuon takia varmaan esim. Sveitsin tai Kenian viranomaisilta ei jakseta kysellä ennakkopäätöstä fuusiolle, todetaan vaan kylmästi että jos tulee hankaluuksia siellä, niin ilmankin voidaan olla.

Thus, ennakkopäätökset kysellään isoimpien markkinoiden kilpailuviranomaisilta, vältetään säätö jälkikäteen.

Firmathan tekevät samaa esim. verottajan suhteen -- joku monimutkainen verokuvio tulossa, esim. yrityskauppa, niin kysytään maan veroviranomaisilta (sitova) ennakkopäätös asiaan ennenkuin edetään.

Vastaa
user@org (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:

voiko Kiina estää aikeeni?


Ei kaupasi kosketa Kiinaa. Ei vaikka yrittäisit ostaa koko Suomen suojakorkki markkinat, jälkimmäisessä tosin täkäläiset puuttuisi.

Nokialla on toimintaa ympärimailaa ja merkittävä markkina-asema useissa, samoin ostajalla.

Uutinen antoi ymmärtää että vain Kiina, USA, Eu ovat hyväksyneet, kuitenkin isompi määrä hyväksyneitä, Uutisessa mainittu Intia ilmeisti yksi viimeisiä joissa vielä takkuaa, toinen merkittävä vahvistamaton taitaa olla Etele-Korea, en ainakaan muista uutisesta sen maan osalta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja