Huaweilta uusi lippulaiva: lasia, metallia ja "groufie"-kamera

Matti Robinson
7. toukokuuta, 2014 15:59

Huawei on tänään esitellyt uuden Ascend P7 -lippulaivamallin. Uutuus haastaa laitteistonsa puolesta aivan huippupuhelimia, mutta hintaa sillä on esimerkiksi Galaxy S5:ttä selvästi vähemmän.
Ascend P7 on varustettu viiden tuuman Full HD -kosketusnäytöllä, joka pohjaa LCD-tekniikkaan. Laitteessa on 1,8 gigahertsin neliytiminen Cortex-A9 -suoritin, 2 gigatavua RAM-muistia ja 16 gigatavua tallennustilaa, kuten aiemmin vuodettiin. Laitteen teknisesti heikoin kohta on lienee kilpailijoita heikompitehoinen järjestelmäpiiri.
Vain 6,5 millin paksuinen laite on edeltäjää paksumpi, mutta useita kilpailijoita toista tai kolmatta milliä ohuempi. Laitteen kyljet ovat metallia ja takakansi lasia esimerkiksi Xperia Z2:n ja iPhone 4/4s:n tavoin. Painoa laitteella on varsin heppoiset 124 grammaa ja akkukapasiteettia 2500 milliampeerituntia. Laitteen käyttöjärjestelmä on Android KitKat 4.4.2.
P7:n yksi merkittävimmistä uudistuksista on sen etukamera, joka sisältää peräti 8 megapikselin Sonyn BSI-sensorin. Erityisesti se on tarkoitettu selfieiden sekä panoraamamallisten "groufieiden" ottamiseen. Takakamera on puolestaan varustettu 13 megapikselisellä BSI-sensorilla.
Huawei tuo laitteen myyntiin jo tässä kuussa Euroopassa ja Kiinassa, mutta valitettavasti Suomea ei ole vielä mainittu myyntimaissa. Suositushintaa Ascend P7:llä on 449 euroa.

Lue myös nämä
Tägit
Android Huawei Huawei Ascend P7
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.