Samsung esittelee ensimmäiset Tizen-puhelimensa parin viikon kuluttua

Manu Pitkänen
12. toukokuuta, 2014 9:09

Tizeniä on kypsytelty hartaasti, mutta nyt se on vihdoin siinä pisteessä, että uuteen käyttöjärjestelmään perustuvia älypuhelimia voidaan esitellä. Markkinoilla on jo nähty Samsungilta Tizen-pohjaisia kameroita ja älykelloja.
Kuten aiemmin on uutisoitu, Samsung ei aio tuoda ensimmäisiä Tizen-puhelimiaan myyntiin maailmanlaajuisesti, vaan se keskittyy ainakin aluksi vain kasvumarkkinoihin, joissa Tizenillä on mahdollisuudet pärjätä. Wall Street Journalin mukaan yhtiö aikoisi aloittaa Tizen-puhelimien myynnin ainakin Venäjällä ja Intiassa.
Uudet laitteet on tarkoitus esitellä muutaman viikon kuluttua, todennäköisesti samoihin aikoihin kuin Tizen Developer Conference -kehittäjätapahtuma järjestetään (2.–4. kesäkuuta). Samaan aikaan on myös Applen WWDC.
Syy miksi Samsung on valinnut juuri Venäjän ja Intian markkinat Tizen-puhelimien julkaisumaiksi on Wall Street Journalin mukaan se, että näissä maissa älypuhelimia ostetaan samoilla periaatteilla kuin peruspuhelimiakin: hinta painaa kuluttajien vaakakupissa eniten, käyttöjärjestelmällä ei ole niin suuri merkitys.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Tizen
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.