Samsung-pomo lupaa: Ensimmäinen Tizen-älypuhelin on nurkan takana

Manu Pitkänen

Samsung-pomo lupaa: Ensimmäinen Tizen-älypuhelin on nurkan takana
Samsungin tuotestrategiajohtaja Yoon Han-kil vahvisti uutistoimisto Reutersille, että yhtiö on kehittänyt ainakin kahta Tizen-ohjelmistoalustaan perustuvaa älypuhelinta. Hän vahvisti haastattelussa, että ensimmäinen Tizen-älypuhelin julkaistaan toisen kvartaalin lopulla (kesäkuun tienoilla).

Tähän asti Tizen-alustaa on nähty vain Samsungin kamerassa sekä Galaxy S5:n yhteydessä esitellyissä älykelloissa. Ohjelmistoa hyödyntävä älypuhelin on ollut tarkoitus esitellä jo aiemmin, mutta siihen liittyvien ongelmien takia ajankohtaa on jouduttu lykkäämään jatkuvasti eteenpäin. Yoon Han-kilin mukaan Samsung suunnitteli Tizen-puhelimen julkistamista japanilaisen NTT Docomon sekä Orangen kanssa, mutta ne vetäytyivät markkinatilanteeseen perustuvien syiden takia.

Operaattoreiden peruuttamisen jälkeen Samsung muutti strategiaansa ja on päättänyt lanseerata Tizen-puhelimen valikoiduilla markkinoilla, joissa sen uskotaan menestyvän. Yoon Han-kilin mukaan Tizen-laitteiden pitäisi napata 15 prosentin osuus Samsungin puhelintoimituksista ennen kuin se voidaan nähdä menestykseksi.Samsungin ajatus Tizenissä on, että se vähentää riippuvuuttaan Googlen Androidista ja ottaa samalla vahvan roolin uuden alustan ekosysteemissä. Korealaisjätti voisi esimerkiksi napata siivun Tizen-ohjelmistokaupassa myytävien ohjelmien tuloista, kuten Apple ja Google tekevät.

Tizen syntyi vuonna 2011 kun Samsung ja Intel yhdistivät voimansa. Intel oli aiemmin samana vuonna joutunut nielemään katkeraa kalkkia, kun Nokia irtaantui yhteisestä MeeGo-alustahankkeesta.

Miltä Tizen sitten näyttää? MWC-messujen aikaan kuvattu esittelyvideo löytyy täältä.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.