Samsung on kahminut itselleen leijonanosan älykellomarkkinoista

Valtteri Ahonen
19. toukokuuta, 2014 15:29

Tuoreimpien lukujen mukaan Samsungin älykelloja toimitettiin vuoden 2014 ensimmäisellä neljänneksellä noin puoli miljoonaa. Se on noin 70 prosenttia kaikista sinä aikana toimitetuista älykelloista.
Strategy Analyticsin mukaan maailmanlaajuiset älykellomarkkinat kasvoivat Q1:n aikana 250 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Tästä kiittäminen on lähinnä (ensimmäisiä) Samsungin Galaxy Geareja. Luvut kattavat vain tammi-maaliskuun, joten uudemmat mallit eivät edes ehtineet mukaan.
Samsungin on onnistunut melko helpon oloisesti valloittaa puettavan tekniikan markkinat ainakin mitä ranteissa pidettäviin laitteisiin tulee. Lopullista sanaa ei kuitenkaan ole vielä sanottu, sillä esimerkiksi Applelta on jo vuosia odotettu jonkinlaista älykelloa, ja sellainen varmaan myös nähtäneen tulevaisuudessa. Samsungin älykelloja ei myöskään ole toiminnallisuudeltaan ja varsinkaan akkukestoltaan pidetty kovinkaan käänteentekeviä, joten kehitystyötä on vielä jäljellä ja uusille nousijoille tilaa.
Samsungille on odotettavissa kasvavaa kilpailua Applen lisäksi myös Android-leiristä Googlen Android Wear -ohjelman myötä.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Älykello Samsung Galaxy Gear
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.