Nikkei: Applen iWatch esitellään lokakuussa

Manu Pitkänen
6. kesäkuuta, 2014 16:41

Japanilaisen talousjulkaisu Nikkein tietojen mukaan Apple aikoisi julkaista "iWatch"-älyrannekkee lokakuussa. Nikkein mukaan laitteessa käytettäiin kaarevaa OLED-näyttöä, mutta sen tarkemmasta muodosta ei sanota mitään. Käytännössä vaihtoehdot rajoittuvat neliöön (Samsung Gear), suorakaiteeseen (Gear Fit) tai pyöreään (Moto 360). Suojalasina saatetaan käyttää safiiria, jota valmistavan tehtaan Apple on pystyttänyt tämän vuoden aikana Arizonaan.
Apple vaikuttaisi olevan melko varma iWatchin kysynnästä, sillä yhtiö on varannut Nikkein tietojen mukaan tuotantokapasiteettia 3–5 miljoonan iOS 8 -kellon kuukausittaiseen tuotantoon. Tiettävästi mikään muu älykello-/aktiivisuusrannekevalmistaja ei ole yltänyt yhtä suureen volyymiin. Samsung Galaxy Gearia toimitettiin viime vuonna yhteensä 800 000 kappaletta, mikä riitti peräti 34 prosentin osuuteen älykellomarkkinoista.
Tämän vuoden WWDC-kehittäjätapahtumassa Apple esitteli uuden Health-sovelluksen ja HealthKit-rajapinnan, joiden avulla iPhonen ja iPadin omistajat voivat kerätä tietoa omasta kehostaan. Apple toivonnee asiakkaiden käyttävän iWatchia terveysdata keräämiseen. Mayo Clinic- ja Cleveland Clinic -terveyslaitosten kanssa solmitun yhteystyön ansiosta Health-sovellukseen aggregoitua tietoa voidaan hyödyntää hoitosuositusten antamisessa.
Nikkein tietojen mukaan Apple tekisi yhteistyötä urheiluvälinevalmistaja Niken kanssa, joka päätti aiemmin tänä vuonna lopettaa kokonaan FuelBand-laitteiden kehityksen ja keskittyvän vain ohjelmistoratkaisuihin.
Nikkein mukaan elintoimintojen mittaamiseksi lisäksi iWatch pystyy näyttämään iPhoneen tulleita ilmoituksia.
Samsung kertoi toukokuun lopulla, että se tähyää SAMI-alustalla samoille apajille kuin mihin Apple on tarttumassa iWatchin ja Health-alustan avulla.
Päivitys. Re/coden lähteet paljastavat, että Apple suunnittelee puettavan laitteen julkistamista lokakuussa.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iOS 8 HealthKit Apple Watch
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.