Microsoftin varjelema salaisuus paljastui: Näillä patenteilla se lypsää Android-valmistajia

Manu Pitkänen
16. kesäkuuta, 2014 13:08

Microsoftin ja Nokian välinen puhelinliiketoimintakauppa sai kiinalaisten viranomaisten hyväksynnät aiemmin keväällä. Viranomaiset arvioivat miten kauppa tulee vaikuttamaan kilpailuun ja tämän tueksi Kiinan kauppaministeriö sai listan Microsoftin patenteista, joita hyödynnetään Android-käyttöjärjestelmässä. Isoimmat valmistajat ovat jo parin vuoden ajan joutuneet maksamaan Androidista Microsoftille, vaikka Google tarjoaakin sen ilmaiseksi heille.
Vaikka Microsoft on tiedottanut äänekkäästi keille se on lisenssoinut Androidin loukkaamat patentit, niin yhtiö ei ole suostunut kertomaan julkisuudelle mitä patentoituja tekniikoita Android tarkalleen ottaen hyödyntää. Nyt tämä tieto on paljastunut, sillä Kiinan kauppaministeriö on julkaissut arviointiprosessissaan käyttämänsä "Android-patenttilistan" (.docx).
Listassa mainitaan suoraan 127 patenttiam joita Microsoftin mukaan hyödynnetään Androidissa. Tähän lukemaan ei sisälly 73 essentiaalia patenttia, joita tarvitaan muissakin älypuhelimissa. Huhtikuun alussa Microsoft kertoi blogikirjoituksen kautta, että Android-puhelimien valmistamiseen tarvitaan noin 200 yhtiön hallussa olevaa patenttia.
Joidenkin arvioiden mukaan Microsoft tienaa Android-valmistajille kaupiteltujen pantettilisenssien avulla noin kaksi miljardia dollaria vuodessa.

Lue myös nämä
Tägit
Android Microsoft Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.